امروز با موضوع قاچاق و جرم آن در خدمت شما هستیم.
ورود و یا معامله برخی از کالاها و اجناس همواره از طرف برخی از دولت ها ممنوع است. این ممنوعیت گاه به دلیل کنترل بر واردات، پخش و فروش جنس مذکور است. گاه نیز وجود کالای نام برده به نحوی سلامت جامعه را به خطر می اندازد. فرقی ندارد قاچاق از کدام نوع باشد، در هر صورت قاچاق ممنوع است و جرم قاچاق نیز بر همگان آشکار می باشد.
در این مقاله به بررسی موضوع جرم قاچاق می پردازیم.
قاچاق چیست؟
قاچاق، وارد شدن یا خارج شدن کالایی است که ورود آن به کشور یا خارج شدن آن از کشور یا معامله آن از طرف دولت ممنوع و بدون مجوز است. این جابجایی اجناس در جرم قاچاق کالا، معمولا مخفیانه انجام می گیرد.
قاچاقچی کیست؟
شخص یا اشخاصی که مبادرت به انجام قاچاق میکنند را قاچاقچی میگویند.
مجازات قاچاق کالا چیست؟
مطابق قانون، هرکس کالای ممنوعه قاچاق کند، یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط (توقیف) کالا بهشرح زیر مجازات میشود:
- اگر ارزش مالی کالا تا ده میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالا
- ارزش مالی کالا از ده میلیون تا صد میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالا
- اگر ارزش کالا از صد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد، به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالا
- ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالا
مجازات حمل و نگهداری کالای قاچاق
در نظر داشته باشید که پول و درآمد حاصل از قاچاق کالا، ضبط ( توقیف) میشود. به علاوه ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار میگیرد، نیز ضبط میشود. اگر استفاده کننده مالک نبوده و شخص مالک عمدا آن را در اختیار قاچاقچی قرار نداده باشد، شامل حکم این تبصره نمیشود و ادواتش (وسایل) ضبط نخواهد شد.
همچنین در نظر داشته باشید مشروبات الکلی، اموال تاریخی فرهنگی، ادوات ماهواره، وسایل قمار و آثار سمعی (شنیداری) و بصری (دیداری) مبتذل جزء کالای ممنوع هستند. محل نگهداری کالاهای قاچاق که در مالکیت قاچاقچی باشد، توقیف و پلمپ میشود و در صورتی که شخص محکوم طی دو ماه از تاریخ صدور حکم، جریمه نقدی را پرداخت نکند، از قبل فروش آن برداشت و مابقی به مالک پس داده می شود.
جرم قاچاق
عرضه و فروش کالای قاچاق
محل نگهداری کالای قاچاق در صورتی که از آن قاچاقچی باشد، یا توسط مالک عمدا برای نگهداری کالای قاچاق در اختیار دیگری قرار داده شده باشد و ارزش کالا بیشتر از یک میلیارد ریال برآورد گردد، اگر ارزش ملک از پنج برابر ارزش کالای قاچاق بیشتر نباشد مصادره میگردد. در این صورت به میزان پنج برابر هزینه کالای قاچاق از ارزش ملک مصادره می شود. اگر ارزش کالا کمتر از یک میلیارد ریال باشد، حداقل دوبار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره (بازداشت) میگردد.
در صورتی که قاچاقچی بدون اطلاع مالک از آن محل استفاده کند، از سه تا پنج برابر ارزش قاچاق کالای نگهداریشده به جزای نقدی او اضافه میشود.
تقصیر در نگهداری حیوانات خانگی
در موارد زیر، وسیله نقلیه حامل کالای قاچاق ضبط (توقیف) میشود:
– وسیله نقلیه مورد استفاده، متعلق به قاچاقچی باشد.
– اگر با استناد به شواهد مانند سابقه قاچاقچی و سابقه مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق، ثابت شود که مالک وسیله نقلیه تعمدا (از روی عمد) آن را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق دراختیار قاچاقچی قرار داده است. اگر برعکس این مطلب ثابت شود، یعنی مشخص شود که مالک وسیله نقلیه اطلاعی از امر قاچاق نداشته، وسیله نقلیه به مالک آن بازگردانده می شود و معادل ارزش آن به جریمه نقدی قاچاقچی اضافه میشود.
دادسرای ویژه قاچاق کالا و ارز
اگر کسی بدون داشتن مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست، به قاچاق حیوانات وحشی عادی، در معرض نابودی و کمیاب، حیوانات آبزی، پرندگان شکاری و غیرشکاری اعم از بومی یا مهاجر وحشی، به صورت زنده یا غیرزنده و نیز اجزای این حیوانات مبادرت کند، یا در حین صدور و خارج نمودن دستگیر شود، هر چند عمل او منجر به خروج موارد مذکور از کشور نشود، به مجازات قاچاق کالا محکوم میگردد.
تعیین مصادیق (امثال) این حیوانات بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است. همچنین صید، عمل آوری، تهیه، عرضه، فروش، حمل، نگهداری و صدور خاویار و ماهیان خاویاری که میزان و مصادیق آن توسط سازمان شیلات تعیین میشود، بدون مجوز این سازمان مشمول مجازات قاچاق کالای ممنوع است.
جرم قاچاق
مجازات قاچاق کالا و ارز
هرشخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو، مکملها، تجهیزات پزشکی، مواد و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق محکوم میشود. البته مجازات مانع از پرداخت دیه نیست.
قاچاق مواد و فرآوردههای دارویی، مکملها، ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازاتی که در بالا ذکر شد نیز می شود.
در صورتیکه کالای قاچاق کشف شده شامل مواد و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی باشد، مرجع رسیدگیکننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. اگر کالای کشف شده، کالای تقلبی، فاسد، تاریخ مصرفگذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شد، مشمول مجازات قاچاق کالا می گردد. حمل، نگهداری، عرضه و فروش محصولات فوق نیز شامل مجازات است.
در صورت نیاز به وکیل قاچاق کالا و ارز، کافیست با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس حاصل فرمایید.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام و عرض ادب
من یک کامیون کالا از بند گناوندر دیر برای یک مشتری آوردم که محتویات اون پارت کالا لوازم پزشکی بوده که حداقل ۵ میلیارد ارزشش اینا بدون مجوز وارد شده و الان ماشین من توقیف کردن و صاحب بار گردن نمیگیره مجازاتش چیه و میشه کاری کرد؟
سلام وقت شما بخیر
مطابق قانون، هرکس کالای ممنوعه قاچاق کند، یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط (توقیف) اگر ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالا محکوم میشود. مدارک و مستندات شما باید حتما توسط وکیل متخصص این امر بررسی شود. و همچنین در صورتی که ثابت کنید از قاچاق بودن کالاها اطلاعی نداشتهاید، به نفع شما خواهد بود. شما میتوانید جهت رزرو تایم مشاوره با آقای دکتر مهری وکیل متخصص کیفری با شماره 09120067663 تماس حاصل فرمایید.