دستور فروش

دستور فروش

دستور فروش


در این مقاله با موضوع دستور فروش همراه شما هستیم.

 

مالکیت شریکی یا مالکیت به نحو اشاعه از راه‌های مختلف قابلیت تصور دارد. گاهی بدون اختیار مالک ملک مشاعی می شویم و گاهی نیز با قصد و اختیار خودمان ملک مشاعی را خریداری می نماییم. ممکن است بعضی از مالکین ملک مشاعی، راضی به جداسازی املاک مشاعی و فروش ان نباشند، دعوای افراز و تقسیم ملک مشاعی مطرح خواهد شد. اما در جایی که امکامن افراز ملک وجود ندارد، در این حالت است که دعوایی به نام فروش ملک مشاع یا درخواست صدور دستور فروش ملک مشاعی در دادگاه حقوقی مطرح می‌شود. مهم ترین نکته در دادخواست افراز ملک مشاع این است که نام کلیه مالکین مشاعی، باید در یکی از ستون های خواهان یا خوانده قرار گیرد تا دادخواست قابلیت استماع داشته باشد. در غیر این صورت امکان ورود دادگاه به ماهیت وجود ندارد. دپارتمان حقوق ثبت گروه وکلای مهر و موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، برترین موسسه حقوقی ایران، به بررسی نحوه طرح دستور فروش ملک مشاع در دادگاه حقوقی پرداخته که می توانید نتیجه ان را در این نوشتار کوتاه مطالعه فرمایید.

سوالات برگزیده موکلین درباره دادخواست دستور فروش ملک مشاع

  • مرجع صدور افراز ملک مشاع، جداسازی املاک مشاعی کجاست؟
  • کدام یک از ادارات ثبت اسناد و املاک صلاحیت افراز ملک مشاعی را دارند؟
  • اعتراض به تصمیم واحد ثبتی در افراز ملک چگونه انجام می‌شود؟
  • بهترین وکیل ملکی ایران کیست و چگونه می توان از خدمات مشاوره وکیل پایه یک دادگستری متخصص ملک استفاده کرد؟
  • صلاحیت دادگاه حقوقی برای افراز ملک چگونه است؟
  • دستور فروش املاک مشاع غیر قابل افراز چگونه صادر می‌شود؟
  • شرایط دادخواست دستور فروش ملک مشاع غیر قابل افراز چیست؟

مرجع جداسازی املاک مشاع

عمده موارد افراز ملک مشاع در اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک انجام می‌شود. کارشناسان اداره ثبت اسناد و املاک، به صورت تخصصی درباره نحوه افراز ملک مشاعی، نظر خود را تقدیم واحد ثبتی نموده و رئیس واحد ثبتی بر اساس نقشه های تهیه شده و نظریه کارشناس ثبتی نسبت به افراز ملک تصمیم گیری خواهد نمود.

رویه عملی اداره ثبت در پذیرش درخواست افراز ملک مشاع

وقتی جریان ثبتی ملکی پایان پذیرفته باشد، اعم از اینکه در دفتر املاک به ثبت رسیده باشد و یا خیر، تقاضای یکی از شرکای ملک مشاعی جهت شروع جریان افراز کافی است. در قانون افراز ملک مشاع، استثناهایی برای پذیرش درخواست افراز از سوی ادارات ثبت اسناد قید شده است. نکته اساسی این است که جهت تقدیم درخواست افراز ملک مشاع به اداره ثبت، الزاما باید جریان ثبتی ملک اعم از تقدیم اظهارنامه، انتشار آگهر های نوبتی، تحدید حدود، سپری شدن مدت اعتراض به ثبت، و صدور حکم نهایی در رسیدگی به اعتراض به ثبت، باید خاتمه یافته باشد و الا درخواست افراز از سوی اداره ثبت پذیرفته نخواهد شد. در موارد قانونی و پس از وصول درخواست از سوی ذینفع، نماینده واحد ثبتی پس از بررسی پرونده و در صورت نبود مشکل قانونی، وقت معاینه محل مورد درخواست افراز تعیین و به همه مالکان ابلاغ می‌شود. نقشه بردار ثبت و مالکین ملک مشاعی در زمان معاینه محل، حاضر شده و نسبت به امضای نقشه تهیه شده اقدام می کنند. علاوه بر نقشه، صورت مجلس تفکیکی نیز تهیه شده و نقشه به شهرداری ارسال می‌شود. پس از وصول نقشه، شهرداری دو ماه فرصت دارد تا اظهار نظر نماید. در صورت عدم اعلام نظر ظرف دو ماه توسط شهرداری، اداره ثبت بر اساس نقشه ترسینی عملیات افراز را ادامه می‌دهد. تصمیم اداره ثبت که می‌تواند مبتنی بر پذیرش درخواست افراز یا رد ان باشد، پس از ابلاغ، ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه عمومی بوده و رای دادگاه حقوقی نیز قابل تجدید نظر خواهی است.

موارد افراز ملک مشاع از سوی دادگاه

استثنائات مندرج در قانون نحوه افراز املاک مشاعی، شامل موارد زیر است:

  • وجود غایب مفقود الاثر در بین شرکای مشاعی ملک.
  • املاکی که مالک آن‌ها مشخص نیست.
  • وجود سند معارض در ملکی که مورد افراز است.
  • پایان نیافتن جریان ثبتی ملک.

در موارد فوق، مرجع رسیدگی به درخواست افراز ملک مشاع دادگاه حقوقی محل وقوع ملک است، که با تقدیم دادخواست شروع به رسیدگی و صدور رای خواهد کرد. در مرحله درخواست افراز از سوی دادگاه، کارشناس ثبتی، نسبت به انجام درخواست بر اساس موارد پیش گفته اقدام خواهد نمود. با توجه به تخصصی بودن موضوع درخواست افراز ملک مشاع و یا دستور فروش ان، با برترین موسسه حقوقی ایران و گروه وکلای متخصص ملک موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان مشاوره فرمایید.

تکلیف مالکین در صورت رد قطعی درخواست افراز

وقتی ملک غیر قابل افراز باشد و نظریه اداره ثبت، قطعی شده باشد و یا اینکه دادگاه حقوقی نیز پس از بررسی رای به تایید نظر اداره ثبت مبنی بر غیر قابل افراز بودن ملک مشاعی صادر نموده و قطعی شود، تنها راه حل درخواست فروش ملک مشاع از جانب هر یک از مالکین ملک می‌باشد. دادگاه پس از بررسی پرونده، دستور فروش شش دانگ ملک مشاع غیر قابل افراز را به اجرای احکام صادر می‌نماید. در این صورت هر یک از مالکین یا اشخاص ثالث، می‌توانند در مزایده، ملک را خریداری نمایند. وجه حاصل از فروش، در صندوق دادگاه تودیع شده و پس از کسر هزینه‌های اجرایی، به نسبت سهم مالکین مشاعی بین آن‌ها تقسیم خواهد شد.

وکیل متخصص املاک در ایران

تنظیم دادخواست حقوقی و طرح پرونده حقوقی در دادگاه، مستلزم پرداخت هزینه‌های دادرسی می‌باشد. اشتباه در نحوه طرح دعوا و یا طرح دعوا به صورت نامشخص و حتی از قلم انداختن بعضی از طرف های پرونده، می‌تواند بدون ورود دادگاه به ماهیت موضوع، موجب صدور قرار عدم استماع دعوا و یا قرار رد دعوا باشد. مشاوره با وکیل متخصص املاک در ایران، می‌تواند از ابتدا، بر نحوه طرح دادخواست افراز ملک مشاع در دادگاه و یا ارائه درخواست افراز در اداره ثبت، به نحو صحیح مشاوره حقوقی ارئه نماید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

امتیاز دهی به مقاله

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *