افراز ملک

شکایت خیانت در امانت

شکایت خیانت در امانت


امروز با موضوع نحوه افراز ملک همراه شما هستیم.

درخواست تقسیم ملک مشاعی را افراز ملک می گویند. مالکیت افراد در اموال خود می‌تواند به صور مختلفی تصور گردد و یکی از این موارد، داشتن حق مالکیت نسبت به عین معین و مالی که موجود است می‌باشد.

به موجب این حق که کاملترین حق می باشد، شخص مالک بر مال خود، مستولی و متصرف می باشد که حق هرگونه تصرف مادی و حقوقی را نسبت به ملک خود دارد.

در بحث اموال، می توان به این نکته اشاره کرد که اموال، بسته به ماهیت خود می‌توانند به صورت منقول و غیر منقول باشند و تفاوت آن‌ها از نظر مادی، فقط در نحوه ی جا به جایی آن‌ها است.

از نظر حقوقی، تابع صلاحیت دادگاه و سایر حقوق خود می‌باشد.

در مورد ملک و زمین که غیر منقول هستند، قاعده مالکیت نسبت به عین، می‌تواند به صورت مفروز و یا مشاع باشد.

در صورت اشاعه در مالکیت ملک، حق همه ی مالکین و شرکا به مقدار سهام خود می باشد و برای هرگونه تصرف باید اذن همه ی شرکا موجود باشد تا حقوق دیگر مالکین در ملک مشاع، زایل نگردد.

با این حال، حالت اشاعه در املاک و زمین و خانه می‌تواند ادامه پیدا نکند.

در واقع، یکی از شرکا و یا همه آن‌ها، بخواهند به مالکیت خود در ملک به نحو اشاعه، خاتمه بدهند که در این صورت، باید تشریفات حقوقی و اداری را انجام دهند تا بتوانند مالکیت اشاعه در ملک خود را خاتمه دهند و هر یک از مالکین ملک مشاع، مالک مفروز عین سهم خود شوند.

چگونه از اطلاعات پرونده خود در دادگاه به صورت پیامکی مطلع شویم؟

این راه از طریق تقسیم ملک و اموال غیرمنقول صورت می‌گیرد که ابتدایی ترین طریقه تقسیم، افراز ملک می‌باشد.

سوالات احتمالی

  • تقسیم ملک چیست و آثار حقوقی تقسیم ملک کدام است؟
  • افراز ملک چگونه انجام می‌شود؟ در صورت اعتراض چه باید کرد؟
  • مرجع صالح جهت درخواست افراز ملک کجاست؟
  • افراز ملک در دادگاه تحت چه شرایطی می باشد؟
  • رسیدگی به دعوای اعتراض به افراز ملک مشاع در صلاحیت کدام مرجع است؟
  • در صورت عدم امکان افراز ملک تقسیم ملک به چه نحو عمل می‌شود ؟
  • وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در امور ملکی کیست و چگونه با وکیل متخصص ملک مشورت کنیم؟
  • مدارک لازم جهت طرح دعوای اعتراض به افراز ملک مشاع چیست؟

تقسیم ملک

تقسیم ملک به طرقی که در قانون به نحو طولی می باشد، به مالکیت مالکین مشاع خاتمه می‌دهد.

برای این منظور، هر یک از شرکای مال مشاع، بدون اینکه رضایت و اذن آن‌ها لازم باشد، می‌تواند برای تقسیم ملک اقدام کنند.

تقسیم ملک به صورت مطلق امری است که در قالب دادخواست مطرح می‌شود و در واقع هرگاه برای تقسیم مانعی وجود نداشته باشد، تقسیم ملک امکان‌پذیر می‌باشد. مواردی که در قانون مانع از تقسیم ملک می‌شود:

موارد عدم تقسیم ملک

– تقسیم به ضرر یکی از شرکا باشد، به این نحو که با تقسیم ملک، شریکی که مالک سهم خود در ملک مشاع می‌شود، قیمت سهم مفروز شریک از سهم مشاعی او کمتر گردد و ارزش ملک با تقسیم کاهش پیدا کند.

البته، در صورت رضایت شریک به تقسیم، تقسیم امکان‌پذیر می‌شود.

مگر اینکه ضرر، به قدری فاحش باشد که ممکن نخواهد بود.

بررسی تفکیک و افراز ملک

– بین شرکا به موجب توافق و قرارداد و یا به وجه ملزمی، ملزم به عدم تقسیم شده باشند.

طرق تقسیم ملک در قانون به ترتیب زیر می باشد:

افراز: در صورتی که ملک قابل تقسیم به اجزای متساوی و یکسانی باشد، افراز ملک، طریقه تقسیم می‌باشد.

تعدیل: در صورتی که بین شرکا و وراث، ملک و اموال متعدد دیگری باشد که در آن‌ها هم حالت اشاعه باشد، در این صورت، شرکا با رضایت یکدیگر ملک به صورت مفروز به شریک و باقی اموال به شریک دیگر تقسیم می‌شود.

رد: در صورتی که ملک و مال دیگر که بین مالکین آن‌ها مشاع می باشد، ارزش ملک بیشتر باشد و مال دیگر را به شریک دیگر تقسیم می‌شود و ملک هم متعلق شریک دیگر است و شریکی که ملک به او تقسیم شده است، به جهت سهم بیشتری که تملک می کند، باید مالی به شریک دیگر بدهد.

فروش: ملک به درخواست هر یک از شرکا و با دستور دادگاه فروخته می‌شود.

افراز ملک

هرگاه ملکی و یا مال غیرمنقولی که بین شرکا باشد و بخواهند ملک را تقسیم کنند، در ابتدا باید از طریق افراز ملک اقدام کنند و به همین خاطر، با مراجعه به مرجع صالح، درخواست افراز ملک مشاعی را تقدیم می کنند.

با ارجاع به کارشناس و بررسی های لازم جهت اینکه افراز ملک و تقسیم ان امکان‌پذیر می باشد، اقدام به تعدیل سهام می‌شود و به این نحو که زمین و ملک به قطعات متساوی تقسیم می‌شود و بر همین اساس هم بر اساس سهم هر شریک، مقدار سهام تقسیم و تعدیل شده به او تعلق می گیرد.

وکیل ملک تنکابن

پس از این مرحله و با صدور صورت مجلس تفکیکی، ملک مشاع تقسیم و مالکیت مفروز ایجاد و سند مالکیت صادر می گردد.

مرجع صالح جهت افراز ملک

هرگاه ملکی که درخواست تقسیم ان لحاظ می‌شود، درخواست تقسیم ان باید به واحد افراز ثبتی در نزدیکی وقوع ملک داده شود و مرجع مزبور بعد از حصول شرایط و ارجاع به کارشناس، اقدام به افراز ملک، به نحو تعدیل سهام می کند.

افراز ملک در دادگاه

تقسیم ملک غیرمنقول، ابتدا از طریق افراز ملک و با مراجعه به واحد افراز ثبتی انجام پذیر خواهد بود و مرجع دیگر صالح نمی‌باشد.

ولی تحت شرایطی ممکن است که مرجع افراز ثبتی صلاحیت رسیدگی به دادخواست تقسیم و افراز ملک را نداشته باشد، در این صورت، تحت شرایط ذیل، دادگاه نزدیک به وقوع ملک، صلاحیت رسیدگی به دادخواست افراز ملک مشاعی را دارد:

– با توجه به اینکه مالکیت ملک و اموال غیرمنقول، منتسب به شخص و یا اشخاصی است که سند رسمی مالکیت داشته باشند و یا به نام آن‌ها صادر شده باشد، در این صورت، اگر ملک غیرمنقول، سند رسمی مالکیت نداشته باشد و یا اینکه جریان ثبتی ان خاتمه نیافته باشد، دادخواست افراز ملک مشاعی غیر منقول، به دادگاه محل وقوع ملک تقدیم می‌شود.

– در بین اموال مشاعی، مال منقول وجود داشته باشد.

– یکی از مالکین ملک مشاع محجور بوده باشد.

– ملک قابل تقسیم نباشد و بر اساس گواهی اداره ثبت اسناد، گواهی عدم امکان افراز صادر شده باشد. که در این صورت هر یک از شرکا درخواست فروش ملک مشاعی را به دادگاه ارائه خواهند نمود.

وکیل تصرف عدوانی رشت

عدم امکان افراز

در صورتی که ملک مشاع بر اساس نظر واحد افراز ثبتی غیر قابل افراز باشد، در صورت تایید دادگاه، و صدور دستور فروش ملک مشاعی از ناحیه دادگاه صالح، می توان ملک را فروخت و وجه ان را بین شرکا تقسیم کرد.

مشاوره حقوقی درباره نحوه افراز ملک مشاعی

برای مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری، وکیل دادگستری شمال تهران و همکار دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل دادگستری با سابقه قضایی،  همه روزه از ساعت‌های ۱۹ الی۹ و پنجشنبه‌ها۱۵ الی۹ با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

راه‌های ارتباطی با دفتر محمدرضا مهری

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۵

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۶

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۷

شماره های همراه

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۱

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۲

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۳

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۴

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۵

تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۹

دفتر وکالت و مشاوره حقوقی محمدرضا مهری

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *