موارد توقف اجرای حکم کیفری

موارد توقف اجرای حکم کیفری

موارد توقف اجرای حکم کیفری


امروز با توضیح موارد توقف اجرای حکم کیفری توسط بهترین وکیل کیفری ایران با شما هستیم.

در بسیاری از پرونده های قضایی، با اعلام رضایت و گذشت شاکی خصوصی، پرونده منجر به مختومه شدن نشده و برای اینکه بتوان متهم یا محکوم را از ادامه اجرای مجازات برهانیم، نیاز به تعمق در قوانین اجرای احکام کیفری و قانون آیین دادرسی کیفری توسط بهترین وکیل کیفری تهران دارد.

موسسه حقوقی بین المللی و داوری طلیعه عدالت و مهر پارسیان، هدف گذاری خود مبتنی بر ارائه خدمات مشاوره حقوقی و معرفی وکیل در پرونده های کیفری و حقوقی در پیش گرفته و همچنان به عنوان تنها موسسه حقوقی صاحب نماد اعتماد الکترونیک در ایران، پیشتاز ارائه مشاوره حقوقی و معرفی وکیل با تعرفه مناسب است.

نکات مهم در توضیح موارد توقف اجرای حکم کیفری

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

آیا در صورت رضایت شاکی اجرای حکم کیفری متوقف می شود؟

رضایت شاکی در اتهام چک بلامحل چه تاثیری در تعیین مجازات دارد؟

بهترین وکیل کیفری در تهران چه ویژگیهایی دارد؟

[/stextbox]

 

توقف رسیدگی به جرم و اجرای مجازات

در آیین دادرسی کیفری ممکن است مواردی پیش بیاید که دعوای کیفری شما را برای همیشه از پروسه رسیدگی خارج نماید و دیگر امکان رسیدگی به آن دعوا وجود نداشته باشد.

قاچاق اسلحه و مهمات

گذشت شاکی در جرایم قابل گذشت

باید بدانیم که معمولا جرمی که اتفاق می‌افتد و از آن شکایت می‌شود، قابل گذشت نیست مگر مواردی که قانونگذار به طور صریح بیان نماید که جرم قابل گذشت است.

بنابراین وقتی در قانون دیدید که مشخص نشده جرمی قابل گذشت است یا خیر، باید جرم را غیر‌قابل‌گذشت دانست، مگر مواردی که حق‌الناس و از نظر شرعی قابل گذشت باشد.

چند مورد از جرایمی که قابل گذشت هستند عبارتند از تهدید کردن، ‌توهین به افراد، سوزاندن اشیای منقول (ماشین، وسایل خانه و ..)، خراب نمودن باغ و محصول دیگری، تهمت زدن، نشر اکاذیب و … . بنابراین جرمی مثل سرقت غیرقابل ‌گذشت است.

باید بدانیم که از جمله آثار گذشت در جرایم قابل‌گذشت اینست که باعث پایان یافتن رسیدگی و در جرایم غیر قابل‌ گذشت باعث تخفیف می شود.

در جرایمی که مجازات آنها قصاص است، کسی که صاحب حق قصاص است در هر مرحله‌ای از مراحل تعقیب، رسیدگی و یا اجرای حکم می تواند به صورت مجانی و یا با صلح کردن در برابر حق و یا مال گذشت نماید.

مثلا صاحب حق می‌گوید در قبال فلان مبلغ از حق قصاص خودم گذشت می‌کنم که این مبلغ می‌تواند کمتر از دیه و یا بیش از آن باشد.

یکسری جرایم هستند که دقیقا مجازات آنها مشخص شده و برای جرایم خاصی است که به آنها جرم حدّی می گویند.

این جرایم قابل گذشت نمی‌باشند مگر در مورد توهین (نسبت دادن جرایم ناموسی) و سرقت.

فوت متهم و یا محکوم

این مساله واضح است که باید هر کسی خودش مجازات جرم خود را تحمل کند و نمی‌توان خویشاوندان و یا نزدیکان وی را به تحمل مجازات جرم دیگری وادار کرد! اصلا خلاف عدالت و انصاف است که کسی را فقط به خاطر خویشاوندی به تحمل مجازات دیگری وادار کنیم. بنابراین با فوت محکوم همه مجازات‌ها حتی جزای نقدی منتفی می شود و دیه باید پرداخت شود و این حق از بین نمی‌رود. همچنین رد مال، ضبط و مصادره اموال نیز اجراشدنی هستند. بنابراین در سرقت حتی اگر سارق فوت کند،‌ باید مال فرد به او رد شود.

جرم کلاهبرداری در تقاضای ثبت املاک

عفو

عفو و بخشش هم یکی از همان مواردی است که باعث می شود تعقیب برای همیشه متوقف شود. عفو به دو دسته تقسیم می‌شود که یکی عفو عام است و دیگری عفو خاص که همان عفو خصوصی، بخشودگی و یا عفو رهبری است.

عفو عام که بعد از بحران های اجتماعی، سیاسی و انقلاب ها صورت می‌گیرد، به موجب قانون است.

البته در این مورد هم باید بدانیم که دیه و خسارت زیاندیده باید پرداخت شود. عفو خصوصی هم که در طول سال در مناسبت‌های مذهبی(عید مبعث، عید قربان، غدیر و …) و اعیاد صورت می گیرد و از جانب مقام معظم رهبری است. این نوع عفو، یا تمام مجازات را می­‌بخشد و یا قسمتی از آن را. باید بدانیم عفو خصوصی موجب نمی‌شود که محکومیت از شناسنامه کیفری فرد به طور کلی پاک شود.

باطل شدن قانون(نسخ قانون)

اگر قانون جزا باطل(نسخ) شود، تعقیب و اجرای مجازات را هم متوقف می­‌کند؛ یعنی دیگر قانونی که از اعتبار افتاده نمی­‌تواند عملی را که در زمان اعتبار آن، جرم بوده الان هم جرم بداند.

مرور زمان تعقیب و رسیدگی

برای تعقیب و رسیدگی به برخی جرایم، مدت زمان معینی توسط قانون مشخص شده است. اگر مدت زمان قانونی سپری شود و به پایان برسد، دیگر نمی­‌توان آن جرایم را تعقیب نمود.

توبه

توبه در بعضی جرایم باعث می‌شود که جرم به کلی منتفی شود. با این حال دیه و خسارت زیان‌دیده باید جبران شود. البته اگر قتلی اتفاق افتاده باشد و قاتل بعد از این جرم توبه کند، باعث متوقف‌شدن تعقیب و رسیدگی نمی‌گردد و طرف باید قصاص شود.

آیا می دانستید ممکن است خانه خود را از دست دهید؟

اعتبار امر مختوم کیفری

احکام کیفری پس از طی کردن مراحل مختلف تجدیدنظرخواهی، قطعی می‌شود و طرح کردن مجدد و رسیدگی دوباره در مورد آنها مجوز قانونی ندارد.

مثلا اگر جرمی با رسیدگی در دادگاههای کیفری به اثبات نرسیده باشد، شما نمی‌توانید مجددا آن پرونده را به جریان بیندازید.

بهترین وکیل کیفری ایران

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

برای دریافت مشاوره کیفری با وکیل پایه یک دادگستری و عضو گروه وکلای مهر، همه روزه از ساعت‌های ۱۹ الی۹ و پنجشنبه‌ها۱۵ الی۹ با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۵

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۶

۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۷

۰۲۱-۸۸۶۶۳۶۲۸

۰۲۱-۸۸۷۹۹۵۶۲

۰۲۱-۸۸۷۹۵۴۰۸

۰۲۱-۸۸۷۹۶۱۴۳

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۵

تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.

۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۹

موسسه حقوقی مهر پارسیان

[/stextbox]

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *