وکیل متخصص دعاوی بیمه
بیمه، قراردادی است که به موجب آن بیمهگر، در قبال دریافت مبلغی پول (یعنی حق بیمه) در مقابل بیمهگذار، تعهد میکند تا با وقوع ریسک (حادثه موضوع قرارداد) مبلغی را به شخص بیمهگذار، پرداخت نماید. حق بیمه، ما به ازای قانونی ریسک بیمهای است. در زمان انعقاد قرارداد و زمان اجرای عقد بیمه، تعادل میان حق بیمه و ریسک باید وجود داشته باشد.
گاهی اوقات بیمهگذار یا بیمهگر در انجام تعهدات خود تخلف مینمایند که باید برای حل این مشکلات و احقاق حق به وکیل متخصص بیمه مراجعه نمایند.
اهمیت بیمه به قدری، است که در اصل سوم قانون اساسی، یکی از وظایف حکومت اسلامی را، عمومی کردن بیمه، قرار دادهشده است. در بند 4 اصل بیستویک و اصل چهلو چهار قانون اساسی، نیز از بیمه سخن به میان آمده است.
پرسشهای متداول وکیل متخصص دعاوی بیمه
- بیمه چیست؟ بیمه چه انواعی دارد؟
- تقسیمبندی بیمه براساس کارکرد و هدف به چه نوعی است؟
- بیمه چه خصوصیاتی دارد؟
- چه آثاری بر عقد بیمه متصور است و طرفین قرارداد بیمه، چه تعهداتی در مقابل همدیگر دارند؟
- دعاوی مرتبط با بیمه در چه مراجعی مطرح و مورد رسیدگی، قرار میگیرد؟
- موسسه حقوقی معتبر در زمینهٔ ارائه اطلاعات بیمه و دعاوی ناشی از ان، چه ویژگیهایی دارد؟
وکیل متخصص در پروندههای بیمه چگونه اقدام میکند؟ این متن که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی موسسه حقوقی مهر پارسیان، نگاشته شده است پاسخگوی سؤالات حقوقی شما عزیزان در این زمینه، میباشد.
هدف از بیمه
شاید این فکر به نظر خطور کند که بیمه، منجر به منتفی شدن خطر میشود، اما اینگونه نیست. بلکه بیمه، امکان جبران مالی خسارات ناشی از خطر را فراهم میکند. بیمه دریایی، سرآغاز بیمه در تاریخ است. بعدها بانکداران با افزایش تجارت از طریق دریا، تقسیم خطر بین محمولههای دریایی را پذیرفتند، زیرا معتقد بودند که خدا همه کشتیها را یکزمان غرق نمیکند.
امروزه انواع مختلف بیمه، وجود دارد و زندگی هر فردی با انواع مختلفی از بیمه، پیوند خورده است. در اوایل قراردادهای بیمه عمدتا حول، حمل و نقل دریایی منعقد میشد، بعدها بنا به احتیاجات متنوع انسانها، انواع دیگر بیمه نیز پدید آمدند.
انواع بیمه و تقسیمبندیهای آن
ماده یک آییننامه شماره 2 شورای عالی بیمه، مصوب 1351 در رابطه با تعیین انواع معاملات بیمه و شرایط عمومی بیمهنامهها، تقسیمبندیهایی از عقد بیمه را مقرر نموده است.
بیمه، انواع مختلفی دارد از قبیل:
بیمه زندگی، بیمه حوادث شخصی، بیمه درمانی، بیمه آتشسوزی، بیمه باربری، بیمه وسایل نقلیه، بیمه مسئولیت مدنی، بیمه تمام خطر مقاطعهکاری، بیمه پول در صندوق، بیمه امانت کارمندان، بیمه مربوط به استخراج و اکتشاف نفت و غیره. از نظر کارکرد،بیمه به دو نوع بیمه ریسک و بیمه فعالیت تقسیم میشود.
ازنظر هدف، بیمه به بیمهی جبرانی (جبران خسارتها را در برمیگیرد) و بیمه سرمایهای (هدف ان ایجاد سرمایه برای بیمهگذار است، مثل بیمه عمر) منقسم است.
موضوع بیمه، در دو دسته قرار میگیرد، بیمه اموال و بیمه اشخاص. بیمه اموال، میتواند هر حق مالی که شخص بر مالی دارد را در برگیرد. در بیمه اشخاص، سلامت یا تمامیت جسمی و روحی یا عمر انسان بهطور مستقیم، موضوع عقد بیمه میباشد.
خصوصیات عقد بیمه
آگاهی از خصوصیات بیمه، برای شناخت آن امری ضروری است. بیمه، از عقود عهدی میباشد یعنی تعهدی برای یکی از طرفین یا هردو، ایجاد میشود. در واقع تنها عقدی که در حقوق ایران بهطور دقیق عهدی است، عقد بیمه میباشد.
بیمه، عقد رضایی است و نیاز به تشریفاتی ندارد، عدم صدور بیمهنامه نباید به عقد بیمه خللی وارد کند و عدم پرداخت حق بیمه صرفاً موجب معلق شدن، تعهدات بیمهگر، میشود، ولی عقد بیمه به قوت خود باقی است.
عقد بیمه، لازم است و با فوت و حجر یکی از طرفین زایل نمیشود. در برخی از انواع بیمهها با فوت شخص موضوع بیمه، تعهدات طرف دیگر آغاز میشود.
بیمه، عقدی معوض است و دو عوض در آن باید متقابل هم و متعادل باشند. بیمه از عقود مستمر است و در آن بایستی حتماً مدت تعیین شود. در غیر این صورت معلوم نخواهد بود که بیمهگر تا چه زمانی، ملزم به جبران موضوع مورد بیمه خواهد بود. بیمه یک عقد احتمالی میباشد.
از جمله عقود الحاقی میباشد نه مذاکرهای، زیرا بیمهگر شرایط و ارکان عقد را تعیین میکند و بیمهگذار شرایط را میپذیرد و به قرارداد بیمه، ملحق میشود.
آثار عقد بیمه
مقررات بیمه، جنبه حمایتی دارد. قانونگذار، حمایت از بیمهگذار که طرف ضعیف این رابطه حقوقی است، را مدنظر قرار داده است. قرارداد بیمه معمولاً به نفع بیمهگذار، تفسیر میشود.
در بند 2 ماده 2 لایحه بیمههای تجاری، نیز به این امر اشاره شده است. قبل از وقوع حادثه موضوع قرارداد بیمه، بیشترین تعهدات متوجه بیمهگذار است.
وی میبایست، ریسک را به بیمهگر اطلاع دهد و حق بیمه را پرداخت نماید.
باید تشدید ریسک را نیز به بیمهگر اعلام کند. بیمهگر، متعهد به ارائه اطلاعات موردقرارداد و تعدیل حق بیمه در صورت کاهش ریسک بیمهای میباشد. بعد از وقوع حادثه، بیمهگذار بایستی حادثه را اعلام کند و بیمهگر هم بایستی مبلغ موضوع قرارداد را بپردازد.
دعاوی مرتبط با قرارداد بیمه
ممکن است اجرای قرارداد بیمه از طریق دعاوی حقوقی، درخواست و پیگیری شود.
این دعاوی ممکن است بین بیمهگر و بیمهگذار یا شخص ثالث با آنها ناشی از عدم پرداخت حق بیمه یا عدم جبران خسارت، مطرح شود. اغلب بیمه گران برای حفظ شهرت خود، سعی در حل اختلافات، از طرق مسالمتآمیز از قبیل صلح و سازش، میانجیگری و داوری دارند.
ماده 20 آییننامه شماره 34 در مورد بیمه اعتبار کالا، رجوع به داوری را در صورت بروز اختلاف، پیشبینی کرده است. دعاوی مرتبط با بیمه یا در مراجع حقوقی (دادگاهها یا شورای حل اختلاف بسته به مبلغ خواسته) یا کیفری یا مراجع استثنایی، مطرح میشوند.
صلاحیت مراجع کیفری، برای دعاوی بیمه، در زمینهٔ جریم غیر عمد میباشند زیرا مسئولیت ناشی از عمد، موضوع عقد بیمه قرار نمیگیرد، تنها جرائم غیر عمد در تعهدات بیمهگر، مؤثر خواهد بود. رأی کیفری قابلیت استناد، در مقابل بیمهگر را دارد.
طرح دعاوی بیمه در مراجع استثنایی، مثل هیئتهای تشخیص و حل اختلاف موضوع کار با توجه به ماده ۱۵۷ قانون کار با توجه به ماده 157 قانون کار و ماده 13 قانون مسئولیت مدنی، امکان دارد.
نحوه توجه دعوا به بیمهگر
زیاندیده، یا بهطور مستقیم دعوا را علیه بیمهگر مطرح میکند. یا اینکه دعوا را علیه بیمهگذار (بهطور غیرمستقیم علیه بیمهگر) مطرح میکند. در ایران بیمهگر، ملزم به پرداخت هزینههای مربوط به حقالوکاله وکیل هم میشود.
بیمهگر در دادرسی حقوقی میتواند، برای خود مستقلاً حقی قائل شود یا خود را در ذیالحق دانستن یکی از اصحاب دعوا ذیالنفع، بداند و به عنوان ثالث وارد دعوا، شود. ماده 22 قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایط نقلیه زمینی به ورود بیمهگر جهت مداخله در دادرسی کیفری، اشارهشده است.
موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان
پیچیدگیهایی که درباره موضوع بیمه، وجود دارد و مسائل هرچند جزئی میتواند اختلافاتی را وجود آورد و دعاوی را به دنبال داشته باشد و هزینههایی هنگفتی را بر یکی از این طرفین تحمیل نماید و دخالت وکیل مجرب در این زمینه منجر میشود که خستگی و سردرگمی این امر بر تن فرد غالب نشود و فرد را مأیوس نگرداند چرا که در بیشتر موارد این ناآگاهی است، سبب تضییع حق شخص میگردد.
جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، با موسسه حقوقی مهرپارسیان تماس بگیرید.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
بدون دیدگاه