امروز با بررسی جرم کلاهبرداری ثبتی با شما هستیم.
کلاهبرداری از طریق تصرف ملک دیگری و درخواست سند مالکیت، چیست؟
تصرف اشخاص در اموال، میتواند به اشکال متفاوتی باشد که هر کدام آثار متفاوتی در بر خواهد داشت، از جمله اینکه شخص ممکن است از جهت مالکانه بودن تصرف خود، هر اقدامی را که مقتضی بداند لحاظ کند یا اینکه اقدامات شخص به طور مالکانه نباشد و به نحو امانی در تصرف داشته باشد.
در این موارد اشخاص به حکم قانون موظف به رعایت غبطه مالک هستند و نباید از حدودی که قانون تعیین کرده، تعدی نمایند.
در غیراینصورت غاصب خوانده میشود و حکم به رفع تصرف از او میشود.
هرگاه افراد ملکی را که از جهت امانت به آنها سپرده شده است، با دخل و تصرف خود به ضرر مالک، اقدام کنند، مستوجب مجازات کیفری خیانت در امانت خواهد بود.
یکی از این موارد که در ان شخص امین میتواند به ضرر مالک اقدام کند، تصرف نسبت به املاک است که ممکن است به شکل دیگری از نظر قانون مجازات کیفری در بر داشته باشد، این عمل در قانون تقاضای ثبت از طریق تصرف نام دارد که جرایم کلاهبرداری ثبتی محسوب میشود.
املاکی که هنوز ثبت نشده اند ممکن است از طرف اشخاصی که امین ملک هستند با تقاضای ثبت املاک از جانب انان، موجب ایجاد ضرر گردد. در این مقاله به ماهیت، مصادیق و مجازات جرم کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف که توسط موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان منتشر میشود، پرداخته میشود.
ماهیت کلاهبرداری ثبتی در تقاضای ثبت از طریق تصرف چیست؟
- مصادیق کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف چیست؟
- مجازات مصادیق کلاهبرداری ثبتی در تقاضای ثبت از طریق تصرف چیست؟
- مرجع صالح برای رسیدگی به مصادیق کلاهبرداری ثبتی در تقاضای ثبت از طریق تصرف چیست؟
- معرفی ملک دیگری به عنوان ملک خود چگونه محقق میشود؟
- جرایم ثبتی در حکم کلاهبرداری کدام است؟
- وکیل متخصص کلاهبرداری ثبتی وکیفری چه ویژگیهایی دارد؟
ماهیت کلاهبرداری ثبتی در تقاضای ثبت از طریق تصرف
با توجه به اینکه مالکیت اشخاص نسبت به اموال غیرمنقول به موجب سند رسمی مشخص می گردد و دولت شخصی را که سند رسمی به اسم او باشد را به عنوان مالک می شناسد.
از همین رو ممکن است که اشخاصی فقط از جهت اینکه امین هستند و اختیاری به جز، نگه داری مال ندارند ولی از این اعتمادی که مالک به آنها کرده است سؤاستفاده کرده و تقاضای ثبت رسمی ملک سپرده شده را بخواهد.
از این رو قانون عمل اشخاص را جرم تلقی کرده است و مستوجب مجازات کیفری می داند. ماهیت جرم مورد نظر در مواد 107،108و109قانون ثبت تعریف گردیده است.
این جرم اشکال و صور مختلفی دارد ولی چیزی که در همه آنها مشترک است، این است که این املاک نباید به ثبت رسیده باشند؛ چرا که در صورت وجود سبق ثبت سند رسمی، مشمول جرایم معامله معارض و یا انتقال مال غیر که از مصادیق خاص کلاهبرداری محسوب میشوند، میباشند.
مصادیق کلاهبرداری ثبتی در تقاضای ثبت از طریق تصرف
اولین مصداقی را که قانون ثبت در مورد جرم کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف،تعریف کرده است ماده ی 107 قانون ثبت می باشد که به عناصر ان پرداخته میشود:
1-عنصر مادی
الف)رفتار فیزیکی:بر اساس ماده ی مذکور،تحقق رفتار فیزیکی جرم مورد نظر،با انجام فعل و فعل مثبت می باشد و با ترک فعل واقع نمیشود.تنها رفتار فیزیکی موجد این جرم،تقاضای ثبت ملک برای صدور سند رسمی میباشد.
2-شرایط لازم برای حصول جرم:
-شخصی که تقاضای ثبت ملک را می کند باید ملک را به یکی از اسباب قانونی که قانون او را امین می داند و به او حق تصرف میدهد،تصرف کند،در غیراینصورت اگر ملکی را به سبب غیر قانونی در تصرف داشته باشد و غاصب باشد و تقاضای ثبت ان را بنماید مشمول ماده مربوطه نمیشود. بلکه ممکن است مشمول ماده 109ق.ث. گردد.
-شرط دیگر تحقق کلاهبرداری ثبتی، عدم وجود سبق ثبت سند رسمی میباشد.
-شرط دیگر حصول جرم کلاهبرداری ثبتی ،شخص، متقاضی ثبت مالکیت باشد نه متقاضی ثبت به عنوان و سبب از جمله وقف و حبس و یا ثلث باشد
-برای خود تقاضای ثبت سند رسمی کند و تقاضای ثبت سند رسمی به اسم دیگری میتواند مشمول یکی از بند های ماده ی 108ق.ث. گردد.
-نتیجه ی حاصله: جرم کلاهبرداری ثبتی با توجه به این که از مصادیق کلاهبرداری و از جرایم مقید می باشد جرم مقید است و نیاز به این دارد که شخص متقاضی منتفع گردد.
2- مصداق دیگر کلاهبرداری ثبتی که در قانون ثبت تعریف گردیده است ماده ی 108ق.ث. می باشد که عناصر ان به شرح زیر است:
1-عنصر مادی
الف)رفتار فیزیکی: در این ماده مانند ماده قبلی جرم با انجام فعل و فعل مثبت واقع میشود. به اینصورت که شخص باید تقاضای ثبت ملک بدهد.
ب)شرایط لازم برای تحقق جرم کلاهبرداری ثبتی:
-ملک را باید متصرف باشد و عنوان امین بر او اطلاق گردد.
-با توجه به ماده،تقاضای ثبت سند رسمی ملک را برای دیگری بدهد در غیراینصورت میتواند مشمول ماده ی 107 ق.ث. باشد.عنوان «تقاضای ثبت برای دیگری» در این ماده دارای دو اثر متفاوت خواهد بود.
1-در صورتی که دیگری از افراد مواد 105 و 106 و 109 ق.ث. نباشد(کسی قبلا مالک بوده و ملک را انتقال داده و یا مالکیت وی به سبب قانونی از او سلب شده باشد و یا از ورثه ی او باشد.یا در صورت دیگر دیگری کسی باشد که خود را متصرف قلمداد کند در حالیکه متصرف نباشد)در این صورت شخص دیگری بری از هرگونه اتهام و مجرمیت خواهد بود و مجرم نیست.
2-در صورتی که دیگری از افراد مواد 105 و 106 و 109 ق.ث. باشد،شخص او و امین هر دو به عنوان مجرم اصلی به مجازات کلاهبردار محکوم شده و نسبت به خسارات مدعی خصوصی متضامناً مسئول خواهند بود.
-ملک سبق ثبت سند رسمی نداشته باشد.
پ) نتیجه حاصله:این جرم با توجه به این از مصادیق کلاهبرداری و از جرایم مقید می باشد جرم مقید است و نیاز به این دارد که شخص متقاضی منتفع گردد.
2-عنصر قانونی:بر اساس ماده ی مزبور اقدام فرد کلاهبرداری محسوب شده و به مجازات مقرر در ماده ی 1 قانون تشدید مجازات مرتکب جرم ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری محکوم خواهد شد.
3-عنصر معنوی:شخص باید دارای سؤنیت باشد و با علم و عمد به این اقدام دست بزند.
مصداق دیگری که در مورد جرم کلاهبرداری ثبتی وجود دارد ماده 109ق.ث. است که به شرح ذیل می باشد:
1-عنصر مادی
الف)رفتار فیزیکی: باید شخص ملک را به اسم خود تقاضای ثبت سند رسمینماید. فعل مثبت و انجام فعل میباشد.
ب)شرایط لازم برای تحقق جرم:
-شخص متصرف نباشد و خود را به عنوان متصرف قلمداد کند.
-ملک سبق ثبت سند رسمی نداشته باشد.
-نتیجه حاصله: این جرم با توجه به این از مصادیق کلاهبرداری و از جرایم مقید می باشد جرم مقید است و نیاز به این دارد که شخص متقاضی منتفع گردد.
2-عنصر قانونی:بر اساس ماده ی مزبور اقدام فرد کلاهبرداری محسوب شده و به مجازات مقرر در ماده ی 1 قانون تشدید مجازات مرتکب جرم ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری محکوم خواهد شد.
3-عنصر معنوی:شخص باید دارای سؤنیت باشد و با علم و عمد به این اقدام دست بزند.
مجازات مصادیق کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف
با توجه به جرم کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف،در قانون ثبت شخص را به عنوان کلاهبردار معرفی کرده و مجازات کلاهبرداری را شامل ان می داند.جرم از جرایم غیرقایل گذشت می باشد
مرجع صالح برای رسیدگی به مصادیق کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف
رسیدگی به جرم کلاهبرداری با توجه به مجازات ان که از نوع درجه 4 می باشد و در نتیجه در صلاحیت دادگاه کیفری 1 خواهد بود.
وکیل متخصص کلاهبرداری ثبتی و جرایم ثبتی
با توجه به مصادیق جرایم کیفری ثبتی از قبیل معرفی ملک دیگری به عنوان ملک خود و تقاضای صدور سند
این مقاله مطالبی را در مورد کلاهبرداری در تقاضای ثبت از طریق تصرف، به شما ارائه داد.
لذا با مراجعه به موسسه حقوقی و داوری بینالمللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان تحت سرپرستی جناب آقای محمدرضا مهری می توانید از مشاوره و راهنمایی وکلای تخصصی در زمینه امور کیفری بهره مند گردید.
جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
شماره موبایل وکیل مهاجرت هلند
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.
09120067669
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان
بدون دیدگاه