شکایت از پلیس گشت ارشاد

شکایت از پلیس گشت ارشاد

شکایت از پلیس گشت ارشاد


با موضوع شکایت از پلیس گشت ارشاد همراهتان هستیم.

شکایت از پلیس امنیت اخلاقی موضوع بحث برانگیز این روزها شده است؛ چرا که عملکرد این ارگان و گزارشات متعددی که از درگیری پلیس گشت ارشاد با بانوان بازداشت شده تیتر خبری رسانه‌ها شده است؛ این مورد سوال بسیاری از افراد جامعه شده است.

به موجب قوانین بین‌المللی و به پیروی از آن قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز حق و حقوقی برای متهمین خود در نظر گرفته است که ضابطین قضایی ملزم به رعایت آن‌ها می‌باشند؛ اما با شرایط روز جامعه و تخلف گشت ارشاد شاهد نقض این قوانین و دستورالعمل‌‌ها می‌باشیم.

وکیل دادسرای ارشاد تهران

هدف از نگارش این مقاله توضیح در خصوص نحوه شکایت از گشت ارشاد و شرح حقوق پیش‌بینی شده برای متهم در قانون و مسئولیت ارگان‌های نظامی در این مورد می‌باشد.

در گروه وکلای کیفری موسسه حقوقی و بین‌المللی مهر پارسیان، تیم پژوهشی به بررسی موضوع شکایت از پلیس گشت ارشاد پرداخته و همچنین آماده ارائه خدمات در این زمینه به شما مخاطبان گرامی، می‌باشد.

دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی

جهت دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید با شماره تماس‌های موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان که در انتهای مقاله درج شده‌اند، تماس بگیرید.

سوالات مهمی که توسط وکیل شکایت از پلیس گشت ارشاد پاسخ داده خواهند شد:

  1. آیا درگیری پلیس گشت ارشاد با متهمین مطابق با قانون می‌باشد؟
  2. در مقابل رفتار غیرمتعارف پلیس گشت ارشاد چه حقوقی برای متهم در قانون وجود دارد؟
  3. مجازات ماموران خاطی گشت ارشاد چیست؟
  4. مرجع رسیدگی به شکایت از گشت ارشاد کجاست؟
  5. بهترین وکیل در زمینه شکایت از پلیس گشت ارشاد ‌کیست و دارای چه ویژ‌گی‌هایی می‌باشد؟

درگیری پلیس گشت ارشاد (امنیت اخلاقی) با متهمین مطابق با قانون است؟

ضابط در لغت به معنای فراهم آوردن و نگاه‌دارنده چیزی است و ضابطین دادگستری مامورانی هستند که موظف به کشف جرایم و حفظ آثار جرم و جمع‌آوری ادله وقوع جرم می‎باشند.

این افراد نیروهای اجرایی دادسراها و دادگاه‎ها می‎باشند؛ ضابطین قضایی به طور مستقیم با متهمین و شهروندان سر‌ و‌ کار دارند.

طبق بند ۸ ماده ۴ قانون نیروی انتظامی

وظایف ماموران به عنوان ضابطین قوه قضاییه مبارزه با موارد منکراتی و فساد اخلاقی و اجتماعی می‌باشد و از آن‌جایی که در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی حضور زنان در جامعه، بدون حجاب شرعی جرم انگاری شده است؛ لذا از موارد مداخله ضابطین قضایی می‌باشد.

در خصوصی موارد روز جامعه و بازداشت‌شدگان که نوع رفتار ضابطین منجر به آسیب‎های روحی و جسمی جبران ناپذیری شده است، باید گفت که این افراد بدون حجاب شرعی نبوده‌اند؛ چرا که قانون تعریف مشخصی از حدود حجاب شرعی بیان نکرده است.

وکیل تضمینی دادگاه ارشاد

درباره تعیین حدود حجاب شرعی نیز با توجه به اینکه در قانون تعریف دقیقی از آن نشده است؛ مطابق قانون اساسی قاضی موظف است با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتواهای معتبر، حکم قضیه را صادر نماید؛ بنابراین قاضی موظف است به منابع معتبر اسلامی و منابع شرعی مراجعه کند و مطابق تعریف آن‌ها درباره متهمین به بی‌حجابی یا بد حجابی  تصمیم بگیرد.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت، این تشخیص تنها در صلاحیت قاضی رسیدگی کننده به پرونده است.

شکایت از خیانت همسر

آیا ضابط حق برخورد با بانوان بدون حجاب شرعی را دارد؟

ضابطین قضایی تنها در مواردی که قانون به آنها اجازه داده و در حیطه وظایف قانونی خود موظف به اعمال قوانین می‌باشند و از آن جهت که وظایف این ماموران ارتباط مستقیم با حقوق شهروندی دارد این ماموران طبق قانون باید آموزش‌های لازم در این خصوص تحت نظارت دادستان داشته باشند.

بنابراین درباره کشف حجاب چنانچه قائل به جرم بودن و مشهود بودن آن شویم؛ پلیس امکان دخالت دارد منظور از جرم مشهود، جرمی است که در انظار عمومی واقع شود.

اما فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی حکایت از برخورد خشن و خلاف قانون توسط پلیس امنیت اخلاقی با افراد متهم به نداشتن حجاب اجباری را دارد؛ جا دارد تا دادستان به عنوان رئیس ضابطین به این امر ورود کند.

حقوق متهم در مقابل رفتار خشن پلیس گشت ارشاد (امنیت اخلاقی)

حفظ کرامت و حیثیت اشخاص در قانون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ هرگونه اقدام محدود کننده جز به حکم قانون و با رعایت مقررات و تحت نظارت مقام قضایی مجاز نیست لیکن در عمل خلاف این مورد اجرا می‌شود تا آن‌جایی که نتیجه اقدامات منافی قانون ماموران گشت ارشاد و عدم توجه به حال متهمین از سوی آن‌ها منجر به آسیب‌های جبران ناپذیر روحی و جسمی و در نتیجه سلب حیات اشخاص بازداشت شده توسط این نهاد می‎شود.

مطابق ماده ۱۲ قانون مجازات اسلامی

اقدامات تامینی و تربیتی باید از طریق دادگاه صالح  و به موجب قانون باشد؛ پس در نتیجه اقدام پلیس گشت ارشاد برای انتقال افراد به بهانه تادیب و آموزش تخلف محسوب می‌شود؛ این عمل پلیس امنیت اخلاقی ناقض حقوق افراد است و نیروی انتظامی در این خصوص باید پاسخ‌گو باشد.

لازم به توضیح است تفسیر از قانون باید به منفع متهم باشد این تفسیر باید مضیق (محدود) باشد و ضابطین نمی‌توانند قانون را مطابق میل شخصی خویش تفسیر نمایند.

ضابطین قضایی دادسرای اقتصادی

مطابق با شان و جایگاه قوانین، قانون مدنی باید در تبعیت از قانون اساسی تدوین شده باشد و مقررات و آیین‌‎نامه‌های قضایی نیز باید در همین راستا تدوین گردند.

اعتراض به ابقاء قرار بازداشت

از این رو اگر پلیس گشت ارشاد در پی عمل به آیین‌نامه‌های‌ درون سازمانی افراد را بازداشت و به شخصیت و حیثیت آن‌ها توهین می‌نماید، این عمل باعث جریحه‌دار شدن آحاد جامعه گشته است و حتی به نظر می‌تواند تحت عنوان تشویش اذهان عمومی جرم تلقی و قابل شکایت پی‌گیری باشد.

ماده ۵۲ قانون آیین دادرسی کیفری

هرگاه متهمی تحت نظر قرار گیرد، ضابطان دادگستری مکلفند حقوق مندرج در این قانون در مورد شخص تحت نظر را به متهم تفهیم و به صورت مکتوب در اختیار وی قرار دهند و به جای این مورد در عمل متهمان مورد توهین تحقیر قرار می‎گیرند.

از جمله حقوقی که نسبت به تمام متهمین وجود دارد می‌توان به مواردی همچون حق دسترسی به وکیل، حق تفهیم اتهام و… اشاره نمود.

مجازات ماموران خاطی گشت ارشاد (پلیس امنیت اخلاقی) در موضوع مهسا چیست؟

در قانون آیین دادرسی کیفری موارد زیادی توسط قانون‌گذار پیش‌بینی شده است.

آیا عمل این افراد، توهین یا ضرب و جرح و فحاشی به متهمین توسط پلیس گشت ارشاد به عنوان ضابط قضایی مطابق آموزش‌های دادستان می‌باشد؟

در غیر این صورت و عدم دریافت آموزش لازم چگونه این افراد می‌توانند به عنوان بازوی اجرایی قوه قضاییه که طلاییه‌دار حفظ حقوق مردم می‎باشد، قرار گیرند.

دادسرای ارشاد تهران

همچنین طبق ماده ۴۲ آیین دادرسی کیفری بازجویی و تحقیقات از زنان در صورت امکان باید توسط ضابطان آموزش دیده زن و با رعایت موازین شرعی انجام شود چرا که شخصیت و جایگاه زن در قانون از مرتبه والایی برخوردار است ولیکن تخلف گشت ارشاد در این خصوص محرز می‌باشد و با اقدامات این نهاد جایگاه زن نزول پیدا کرده و در مرتبه پستی قرار گرفته است.

تخلف از مواد این قانون توسط ضابطان، موجب محکومیت به سه ماه تا یک سال انفصال از خدمات دولتی است.

 ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی 

هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شان و حیثیت به آنان توهین نماید مجرم شناخته می‌شود و با تصریح قانون به عبارت “هرکس” به نظر می‌رسد با توجه به رفتار ماموران گشت ارشاد آنان نیز مشمول این ماده می‌شوند.
لذا طبق قانون باید به حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم شوند.

دادسرای انقلاب تهران

حتی در مورد آخر باید عنوان نمود طبق ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی

هر یک از مقامات و مامورین وابسته به نهادها و دستگاه‌های حکومتی که برخلاف قانون، آزادی شخصی افراد ملت را سلب کند یا آنان را از حقوق مقرر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران محروم نماید علاوه بر انفصال از خدمت و محرومیت یک‌ تا پنج سال از مشاغل حکومتی به حبس از دو ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

مرجع رسیدگی به شکایت از گشت ارشاد (پلیس امنیت اخلاقی) کدام نهاد است؟

طبق اصل ۱۷۲ قانون اساسی

“برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی یا انتظامی اعضاء ارتش، ژاندارمری، شهربانی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، محاکم نظامی مطابق قانون تشکیل می‌گردد، ولی به جرایم عمومی آنان یا جرایمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می‌شوند در محاکم عمومی رسیدگی می‌گردد.”

بند ه ماده ۱ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح تصریح دارد:

دادگاه‌های نظامی به جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی کارکنان مشمول قانون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران رسیدگی خواهد کرد همچنین افراد می‌توانند گزارشات و شکایت خود را به سامانه ۱۹۷ اعلام نمایند.

بهترین وکیل شکایت از پلیس گشت ارشاد (امنیت اخلاقی)

هر چند شکایت از پلیس مطلوب موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان نیست؛ اما همانگونه که در جامعه وکلا و پزشکان اشخاصی وجود دارند که خلاف قانون حرکت کرده و موجب آسیب می‌شوند در پلیس امنیت اخلاقی نیز اشخاصی با اعمال سلیقه شخصی، موجبات آسیب رساندن به مردم شده‌اند.

در موضوع اخیر مهسا اهل کردستان ۲۲ ساله، موضوع به کما رفتن و ضربه مغزی شدن این دختر باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.

وکیل دادسرای ارشاد سعادت آباد

اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع شکایت از پلیس گشت ارشاد هستید، می‌توانید از وکلای متخصص و باتجربه در این زمینه کمک دریافت نمایید تا شما را از ابتدا تا انتهای مسیر راهنمایی و کمک کنند.

بنابراین، ما به شما موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری را معرفی می‌کنیم که دارای بهترین و باتجربه‌ترین وکلا در این زمینه می‌باشد.

وکیل آنلاین دادسرای امنیت اخلاقی

جهت دریافت نوبت مشاوره در زمینه شکایت از پلیس گشت ارشاد، می‌توانید با شماره تماس‌های موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان، تماس حاصل نمایید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک ۱۴- طبقه ۴- واحد ۹ و ۱۰

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف ۱۲ ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

از گشت ارشاد به کجا می‌توان شکایت نمود؟

مرجع رسیدگی به شکایت و تظلمات مردم محاکم قضایی و دادگستر‌ی‌ها می‌باشند.

آیا گشت ارشاد نهاد قضایی می‌باشد؟

گشت ارشاد به عنوان زیر مجموعه نهاد قضایی است و ماموران آن ضابطین قضایی می‌باشند.

آیا ضرب و شتم افراد توسط پلیس گشت ارشاد قانونی است؟

خیر، این مورد مطابق قوانین نمی‌باشد و ناقض حقوق شهروندی و آزادی‌های مشروع افراد می‌باشد.

۵/۵ - (۱۹ امتیاز)

۸ دیدگاه

  • لطفا پاسخ بدهید
    پلیس در چه شرایطی حق بازرسی بدنی دارد؟
    آیا پلیس در جرام مصرح حق اعمال خشونت را دارد؟ اگر دارد در چه جرائمی؟

    • سلام پلیس اگر مظنونی رو ببینه که ظن قوی به ارتکاب جرم توسط اون داره، میتونه بازرسی بدنی انجام بده اما در هر صورت اختیار اعمال خشونت ندارد.

  • آیا می توان در صورت تذکر پلیس، به تذکر پلیس بی اعتنا بود و یا در صورت امکان و همراهی جوّ، از دستور پلیس استنکاف نموده و او را مورد ضرب و شتم شدید قرار بدهیم و یا از ماشین پلیس آویزان شده و جلوی خودروی آنها را گرفته و راهشان را مسدود کنیم و در صورت امکان بتوانیم فحاشی رکیک کنیم و اگر با ما خواستند مقابله کنند فیلمشان را ضبط نموده و فرا فکنی کنیم . آیا ین موارد میتواند مجوز برخورد با ما را صادر نماید.

    • سلام وقت شما بخیر
      علت طرح این پرسش جای تامل دارد، اما تمامی مواردی که بدان اشاره شده از مصادیق توهین، و تخریب و غیره است و پلیس می‌تواند (باید) مقابله نماید.

  • سلام آقای مهری مقالتون خیلی عالی بود ممنون از توضیحات خوبتون
    من میخواستم بدونم ایا افراد بسیجی و مذهبی میتونن به خاطرروسری سرنکردن به کسی فحش بدن یا تهدیدش کنن؟

    • سلام وقت شما بخیر
      خیر، مطابق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم زنان شود یا با الفاظ و حرکات مخالف شان و حیثیت به آنان توهین نماید مجرم شناخته می‌شود.

  • سلام خسته نباشید، چند روز پیش برای من پیامک کشف حجاب برای بار اول اومد ، ماشین به نام خودم نیس و هنوز سند نخورده، الان میخوام از پلیس امنیت اخلاقی استعلام بگیرم ببینم باز هم پیامکی اومده یا نه چطور میتونم این کار رو انجام بدم؟

    • سلام وقت شما بخیر
      امکان گرفتن استعلام برای شما وجود ندارد به این دلیل که شما مالک خودرو نیستید و فقط شخصی که خودرو به نام ایشان است، می‌تواند استعلام بگیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۲ تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *