محاسبه مهریه سایت قوه قضاییه

محاسبه مهریه سایت قوه قضاییه

محاسبه مهریه سایت قوه قضاییه


امروز با موضوع محاسبه مهریه سایت قوه قضاییه همراه شما هستیم.

طبق عرف کنونی جامعه ایرانی مرسوم است که در عقد دایمی، صداق یا همان مهریه را معمولا قطعاتی سکه طلا معین می‌نمایند که از این حیث محاسبه میزان ارزش به آسانی با توجه به قیمت شاخص روزانه سکه در بازار سکه و طلا مشخص می‌گردد؛ اما در برخی از موارد نیز مشاهده شده است که زوجین بر مبالغ و وجوهات نقدی توافق می‌‌نمایند یا اینکه در قدرالسهم از املاک یا سایر موارد به‌ عنوان مهریه در نظر گرفته می‌شود.

برخی به این تصور که ارزش پول ثابت است اینگونه می‌پندارند که مهریه 10 هزار تومانی سال 1360 اگر بخواهد در سال 1397 مطالبه شود همان مبلغ ده هزار تومان است، اما باید گفت ارزش پول با توجه به شاخص نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی محاسبه می‌گردد (مبنای این محاسبه ارزش مبادله ریال با طلا است ).

در شعب اجرای احکام دادگاه‌ها میزان محکوم‌به را با توجه به شاخص مذکور محاسبه می‌گردد در حال حاضر در سایت ارتباط مردمی قوه‌قضاییه نرم‌افزاری حاوی شاخص‌های تورم تا سال 1396 موجود است که به کمک آن می‌توانید مهریه وجه نقد را تا روز مطالبه دین محاسبه نمایید.

نکات مهم محاسبه مهریه سایت قوه قضاییه  

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

مطالبه مهریه از اموال متوفی چه شرایطی دارد؟

آیا ارثیه زوجه متوفی به فرزند و شوهر او ارث می‌رسد؟

آیا مهریه 5000 سکه تمام بهار آزادی قابل اجرا گذاشتن هست؟

[/stextbox]

 

چنانچه مهریه وجه نقد باشد و ارزش آن بیش از مهریه 110 سکه تمام بهار آزادی باشد آیا این مبلغ قابل مطالبه است؟

قانونگذار در اقدامی بحث‌برانگیز و اعجاب‌آور میزان توانایی مرد ایرانی بر پرداخت یکجا مهریه را در هر نقطه‌ای از جهان که باشد 110 سکه بهار آزادی در نظر گرفته است و از دیدگاهی دیگر شاید قانونگذار 110 سکه تمام بهار آزادی را رهگشای مشکلات زنان دانسته است؛ که تعبیر اخیر از نیت قانونگذاران به نظر منطقی‌تر می‌باشد، اما چنانچه مرد مهریه بیش از 110 سکه را تعهد نموده باشد باز هم این مقرره مانع وصول مبلغ زاید بر 110 سکه نخواهد بود و در صورت توانایی مرد و دارا بودن وی این میزان بدهی در صورت امتناع از پرداخت دین، از اموال وی وصول می‌شود.

در این خصوص تفاوتی میان وجه نقد و سکه قایل نشده‌اند، زیرا قانونگذار برای جلوگیری از به وجود آمدن شبه از عبارت یا معادل آن در ماده 22 قانون حمایت از خانواده استفاده کرده است.

زوج با تعهد مهریه ده میلیون تومان عندالمطالبه در سال پنجم مهر ماه 1392 فوت شده است آیا امکان مطالبه مهریه از اموال وی وجود دارد؟

با عنایت به اینکه زوج در سال 1392 وفات یافته طبق قانون میزان تعهد او با شاخص نرخ تورم بانک مرکزی تا روز فوت وی یعنی پنجم مهرماه سال 1392 محاسبه می‌گردد و زوجه می‌تواند این میزان بدهی را از اموال او وصول نماید.

مهریه زوجه متوفی به چه اشخاصی ارث می‌رسد؟

تنها شخصی که از مهریه زوجه ارث نمی‌برد زوج است و سایر وراث بر اساس طبقات ارث از متوفی ارث می‌برند و وراث زوجه متوفی به شرط اخذ گواهی حصر وراثت می‌توانند تمام مهریه مورث را از زوج مطالبه نمایند و زوج نمی‌تواند از پرداخت آن خودداری نماید؛ مگر مدرکی دال بر بذل مهریه به وراث ارایه نماید که این امر نیازمند به اثبات است.

اگر در نکاح تدلیس صورت گرفته باشد بدین نحو که زن غیر باکره خود را باکره معرفی نموده بوده چه تاثیری بر مهریه خواهد داشت؟

هرگاه نکاح ناشی از تدلیس باشد، فریب خورده می‌تواند طبق قواعد مسئولیت مدنی از تدلیس‌کننده مطالبه خسارت نماید اعم از اینکه تدلیس‌کننده یکی از زوجین یا شخص ثالثی باشد و اعم از اینکه شخص فریب خورده از حق فسخ استفاده نماید یا خیر. هرگاه شوهر در اثر تدلیس با زنی غیر باکره به جای باکره ازدواج نماید ‌می‌تواند تفاوت بین مهریه باکره و غیرباکره را به عنوان خسارت از تدلیس‌کننده بگیرد و اگر تدلیس‌کننده خود زن باشد زوج می‌تواند مابه‌التفاوت مهر را به او بپردازد و از این طریق دین او بر پرداخت مهریه ساقط می‌گردد.

وکیل متخصص خانواده

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص موضوعات خانواده، مطالبه مهریه، نفقه ، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

021-88795408

021-88796143

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067665

گروه وکلای مهر

[/stextbox]

 

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *