مجازات دزدیدن نوزاد
آدم ربایی یکی از مهم ترین معضلاتی است که متاسفانه امروزه در کشور ما وجود دارد و ربودن دختران توسط پسران در جامعه امروزی روز به روز افزایش می یابد و افراد با انگیزههای متفاوتی همچون مالی، انتقام، تجاوزات جنسی، امحاء آثار جرم و … شخص قربانی را میربایند و آزادی او را سلب میکنند.
در کل آدم ریایی و نوزاد ربایی از جرایمی است که به شدت روحیه جامعه و بخصوص خانواده مجنی علیه را جریحه دار می کند. پس با ما همراه باشید تا در مورد مجازات دزدیدن نوزاد به طور کامل توضیح دهیم.
بر اساس ماده ۶۲۱ و ۶۳۱ قانون مجازات های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵ که به این دو جرم مهم و حساس اختصاص یافته، آنچه در این نوشتار مورد توجه است، باید گفت اختلاف فاحشی میان مجازات آدم ربایی و نوزاد ربایی وجود دارد.
جرم آدم ربایی و مخفی کردن دیگری دو مصداق از جرایم علیه اشخاص است که علاوه بر سلب آزادی و صدمات بدنی که ممکن است به مجنی علیه وارد شود، بیشتر شخصیت معنوی قربانی جرم، مورد تعرض قرار می گیرد. این جرم که به صورت خاص، یک ماده و به صورت عام، چند ماده از قانون مجازات اسلامی را به خود اختصاص داده و در منابع قوانین کیفری ایران، مصوبات فراوانی در مورد آن دیده می شود، کمتر در نوشته های حقوقی، مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته است. این مقاله سعی دارد ضمن بررسی عناصر عمومی و اختصاصی این دو جرم، به وضعیت قوانین و مقررات موجود هم اشاره شود تا ناسخ و منسوخ و عام و خاص این مقررات مشخص شود و این مطلب، بخش زیادی از مقاله را به خود اختصاص خواهد داد؛ زیرا ابهامهای فراوانی در این زمینه وجود دارد که نیازمند تنقیح جدی می باشد. همچنین تبیین دیدگاههای فقهی، ارتباط این دو جرم با جرایم مشابه (مانند توقیف و حبس غیرقانونی) علل تشدید مجازات، شروع در جرم و تعلیق مجازات از مباحث دیگری است که بخشی از مقاله را به خود اختصاص خواهند داد.
قانون اساسی، همیشه برای تأمین این حق و بسیاری از حقوق اساسی دیگر ندارد؛ بلکه قانون عادی باید اجرای اصول قانون اساسی را تضمین نماید که در این راستا قانون مجازات اسلامی به موجب مواد ۵۷۵، ۵۸۳، ۶۲۱ و برخی مواد دیگر، ضمانت اجرای حق آزادی تن را پیش بینی کرده است؛ همان گونه که قبلاً نیز قانون مجازات عمومی و قانون تشدید مجازات ربایندگان اشخاص مصوب ۱۸/۱۲/۱۳۵۳ در این خصوص به تصویب رسیده بود. مقررات کنونی در مورد جرم سلب آزادی تن دیگری، عاری از ابهام نیست و نیاز به تنقیح و توضیح دارد که در این مقاله سعی شده است به بررسی جوانب مختلف جرم مزبور و به خصوص نکات مبهم آن پرداخته شود.
مجازات دزدیدن نوزاد
براساس ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی:
هر کس طفلی را که تازه متولد شده بدزد یا مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری یا متعلق به زن دیگری غیر از مادر طفل قلمداد کند به شش ماه تا دو سال و یا جزای نقدی از سه میلیون تا دوازده میلیون ریال محکوم خواهد شد.
در صورتی که نوزاد را در آبادی یا جایی خالی از سکنه رها کند تا نصف مجازات ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.
در صورتی که به نوزاد صدمه و آسیب وارد کرده یا موجب قتل طفل شود به علاوه بر مجازات بالا حسب مورد قصاص یا دیه نیز محکوم خواهد شد.
در پایان امید واریم از مطالب بالا مفید واقع شده باشد.
خدمات ما
مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری.
مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، از خدمات دفتر وکالت مهر است.
روزها و ساعات تماس با دفتر وکیل محمدرضا مهری
روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت۹ الی ۱۹ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۵
تلفن های هماهنگی مشاوره با برترین وکلای دادگستری ایران
۰۲۱-۸۸۶۶۳۶۲۸
۰۲۱-۸۸۷۹۹۵۶۲
۰۲۱-۸۸۷۹۵۴۰۸
۰۲۱-۸۸۷۹۶۱۴۳
۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۵
۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۶
۰۲۱-۸۸۶۶۳۹۲۷
شماره موبایل وکیل کیفری دادگستری در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۱
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۲
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۳
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۴
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۵
۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۹
مشاوره رایگان حقوقی صرفا برای مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی امکان پذیر است.
دفتر وکیل پایه یک دادگستری تهران
بدون دیدگاه