انتخاب داور

انتخاب داور

انتخاب داور


با بررسی موضوع انتخاب داور همراهتان هستیم.

روش های تعیین داور

  1. انتخاب داور توسط طرفین اختلاف
  2. انتخاب داور توسط شخص ثالث
  3. انتخاب داور توسط دادگاه

نکته: در صورتی که در قرارداد داوری، تعداد داور تعیین نشده باشد و طرفین نتوانند در تعیین داوران توافق نمایند قانون به طرفین حق داده است که هر یک از آنان داور اختصاصی خود را معرفی و یک نفر را به عنوان داور سوم به اتفاق تعیین نمایند.

نحوه انتخاب داور

همانطور که گفته شد، داوری یک شیوه حل و فصل اختلافات خارج از دادگستری است،که نیاز به رعایت تشریفات دادرسی ندارد. طبق قانون آییین دادرسی مدنی و قانون داوری تجاری بین المللی، اشخاص می توانند در 3 دوره زمانی به داور مراجعه نمایند؛

الف ) داوری در زمان انعقاد قرارداد: داور برگزیده امکان دارد در زمان انعقاد قرارداد ذیل قرارداد مشخص شده باشد. برای مثال در قرارداد قید می شود در صورت بروز اختلاف، طرفین شخص حقیقی « الف» یا شخص حقوقی «موسسه حقوقی مهرپارسیان» به امر داوری خواهد پرداخت.

ب ) داوری در زمان اجرای مفاد قرارداد: در صورتی که در زمان اجرای مفاد آن به اختلاف بربخورند و با تراضی یکدیگر مشکل خود را به داوری ارجاع دهند.

پ ) داوری پس از طرح دعوی در دادگاه: حتی امکان دارد پس از طرح دعوی در دادگاه، در صورت توافق و تراضی طرفین به ارجاع اختلاف به داوری(خواه شرط ضمن قرارداد یا در قالب قرارداد مستقل) و استناد یکی از طرفین به این توافق یا شرط قاضی طرفین را به داوری ارجاع دهد.

نکته: داوری میتواند به صورت انتخاب هیئت داوری سه نفره باشد،که یک داور به انتخاب هر یک از طرفین و یک داور مرضی الطرفین باشد یا اینکه طرفین در خصوص داوری یک شخص به توافق رسیده باشند.

اهمیت داوری

نکته: داور میتواند یک شخص حقیقی و یا شخص حقوقی باشد یعنی شرکت یا مؤسسه ای بعنوان داور تعیین شود.

منظور ازر استقلال و بی طرفی داور چیست؟

استقلال و بی طرفی داور دو رکن مهم و اساسی در رسیدگی داوری است و داوری که دارای این دو ویژگی باشد، داوری او عادلانه و منصفانه خواهد بود و به طرفین رسیدگی داوری این اطمینان را میدهدکه دعوای خود را نزد یک مرجع بی نظر مطرح کرده اند و طرفین داوری، رای چنین داور مستقل و بی طرفی را حتی اگر به ضرر آنها باشد راحت تر میپذیرند.

الف. استقلال: عدم وابستگی داور اعم از وابستگی مالی،کاری یا خویشاوندی به یکی از طرفین رسیدگی و بی طرفی عدم جانبداری وی از یکی از اصحاب دعوی است. در واقع می توان گفت استقلال نوعی معیار عینی و محسوس و بی طرفی دارای معیار ذهنی است و بطور کلی منظور از استقلال یك داور در رسیدگی، آن است كه داور از جهات مادی یا از جهات دیگر به یكی از طرفین اختلاف وابستگی نداشته باشد.

ب. بی‌طرفی: با تمایلات ذهنی داور نسبت به طرفین یا موضوع اختلاف ارتباط دارد. در بی‌طرفی از دخالت چارچوب ذهنی داور در داوری سخن گفته می‌شود، از این رو از آن به عنوان یك استاندارد ذهنی یاد می‌شود. بی‌طرفی حالت ذهنی و در نحوه‌ی رفتار و در رسیدگی داور متجلی است.

نکته: به نظر میرسد كه برای اثبات عدم استقلال داور وجود یك ضابطه عینی و خارجی كافی است. همین كه جرح‌كننده ثابت كند یك ارتباط و وابستگی میان داور و طرف دیگر وجود دارد، برای عدم استقلال داور كافی است و در مورد بی‌طرفی باید اذعان نمود كه از آنجا كه بی‌طرفی بیش‌تر یك حالت ذهنی و روانی است صرف جانبداری ظاهری برای اثبات عدم بی‌طرفی كفایت می‌نماید.

ماهیت قراردادها

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

قرارداد پیمانکاری مدیریت پیمان
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *