کلیسای نوتردام گوژپشتی که آتش بر دوش شد

کلیسای نوتردام گوژپشتی که آتش بر دوش شد

کلیسای نتردام گوژپشتی که آتش بر دوش شد


امروز با موضوع کلیسای نوتردام گوژپشتی که آتش بر دوش شد با شما عزیزان همراه هستیم.

شاید ویکتورهوگو زودتر از سایرین می‌دانست روزی نتردام از غم گوژپشت عاشق خواهد سوخت.

اما اینبار کمتر کسی انتظار داشت که کلیسای نتردام که محور اصلی داستان گویی‌های نویسندگان فرانسوی بود برای جرعه‌ای آب خون بگرید.

و ناجی نباشد تا بر جان سوخته او آب بریزد و بدینسان سوختن این کلیسا خود به غم انگیزترین روایت داستانی تبدیل شد که تا کنون نگارندگان نقل کرده‌اند.

سوختن کلیسای نتردام به گفته امیل پاسکال، مورخ فرانسوی یک آتش سوزی معمولی نبود بلکه آتش سوزی ای بود که «میراثی غیرقابل ارزش‌گذاری» را نابود کرده است.

قریب به هشتصد سال است که این کلیسا نظاره‌گر پاریس است.. قرن‌ها بود که ناقوس‌های نتردام زنگ حوادث شاد و تلخ را می‌نواخت و شب گذشته در میان سکوت ناقوس‌ها، کلیسای نتردام شمع شب سیاه پاریس شد.

در این مقاله بررسی خواهیم کرد که اتفاقاتی از این دست (با این فرض که این آتش سوزی سهوی نباشد و به طور عمدی اتفاق افتاده باشد)، طبق قوانین ایران چه مجازاتی را برای عوامل آن در پی خواهد داشت.

نکات مهم کلیسای نتردام گوژپشتی که آتش بر دوش شد

  • مجازات آتش افروزی چیست؟
  • آسیب رساندن به میراث فرهنگی چه مجازاتی در پی دارد؟
  • میراث فرهنگی چه جایگاهی در حقوق ایران دارد؟

چه مجازاتی در انتظار تخریب کنندگان آثار فرهنگی قرار دارد؟

تخریب‌کنندگان بناهای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی، طبق قانون مجازات اسلامی، به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم می‌شوند. و در بخش مربوط به جرائم میراث فرهنگی قانون مجازات اسلامی به صراحت اشاره شده است.

هر کسی آثار میراث فرهنگی ثبت شده را تخریب کند یا اقدامی انجام دهد که باعث آسیب رساندن به آن شود، از یک تا ۱۰ سال حبس و جریمه بر اساس میزان خسارتی که به اثر وارد کرده است، محکوم می‌شود.

به عنوان مثال اگر مالک مغازه‌ای در بازار تهران که سردر قجری و ثبت شده‌ای دارد، یا مغازه داری که در بازار سه دکانلار شهرستان اهر مغازه ای در بافت دارد و این بخش از بنا را تخریب کرده نماید، بعد از شکایت سازمان میراث فرهنگی احتمال قریب به یقین حکم جلبش صادر و دست کم به ۴ سال حبس محکوم خواهد شد.

آیا می‌شود در بافت ثبت شده میراث فرهنگی تغییرات و ساخت و ساز انجام داد؟

این آثار (آثاری مانند بازارهای قدیمی تهران و اهر ) جزو بناهای دارای ارزش تاریخی هستند که نباید تخریب شوند، به همین منظور سازمان میراث فرهنگی فهرستی از این بناها را به شهرداری‌های کشور فرستاده است و آنها موظف هستند که برای هر گونه تغییری در آنها از سازمان میراث فرهنگی استعلام بگیرند.

این موضوع در قالب توافق انجام شده بین سازمان میراث فرهنگی و شهرداری‌ها صورت گرفته و حتی درباره محورهای تاریخی نیز صدق می‌کند.

برای نمونه املاکی بوده‌اند که در محور فرهنگی تاریخی خیابان منوچهری یا امام خمینی تهران قرار گرفته ولی ثبت شده نبوده‌اند.

اما از آنجا که خیابان به عنوان محور تاریخی ثبت و به شهرداری ابلاغ شده، باید هر ساخت‌و‌سازی در آن محدوده با مجوز سازمان میراث فرهنگی انجام شود تا بافت محور حفظ شود.

مجازات آتش افروزی چیست؟

علاوه بر مواردی که در پرسش‌های پیشین در خصوص تخریب یناهای فرهنگی بدان اشاره کردیم طبق ماده 675 از قانون مجازات اسلامی

هر کس عمداً عمارت يا بنا يا کشتی يا هواپيما يا کارخانه يا انبار و به طور کلی هر محل مسکونی يا معد براي سکنی ‌يا جنگل يا خرمن يا هر نوع محصول زراعی يا اشجار يا مزارع يا باغ‌های متعلق به ديگری را آتش بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم می‌شود.

و مجازات شروع به جرايم فوق شش ماه تا دو سال حبس می‌باشد

و همچنین هر کس عمداً اشيای منقول يا غيرمنقول متعلق به ديگری را تخريب نمايد يا به هر نحو کلا يا بعضاً تلف نمايد و يا از کار اندازد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

وکیل تضمینی جرایم میراث فرهنگی

جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.

021-88796143

021-88795408

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.

09120067669

گروه وکلای رسمی مهر پارسیان

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *