وکیل حضانت

وکیل حضانت

وکیل حضانت


امروز با معرفی وکیل حضانت فرزند با شما هستیم.

حضانت و سرپرستی كودك، از جمله امور حساس و پراهمیت، در حوزه نهاد خانواده به شمار می‌آید كه انجام آن در مقطع خاصی از سن كودك بر عهده مادر است.

پیداست كه سرپرستی و تربیت كودك، سعی و زحمت فراوانی را می‌طلبد. قانون حمایت خانواده، به بحث حضانت با دقت نظر زیادی توجه كرده است. یکی از مسائل مهم در حقوق خانواده، مبحث حضانت است که با جدا شدن زن و شوهر از هم مطرح می‌شود؛ در صورت بروز اختلاف بر سر حضانت فرزند می‌توان به وکیل طلاق مراجعه نمود.

نکات مهم در معرفی وکیل حضانت فرزند

  • حضانت چیست و قانون‌گذار آن را بر عهده‌ی چه کسی قرار داده است؟
  • حضانت حق است یا تکلیف؟
  • صدور دستور موقت در دعوای حضانت، آیا امکان دارد و به چه صورتی است؟
  • آیا ممکن است حضانت از یکی از والدین طفل سلب شود؟

این مقاله که توسط وکلای پایه یک دادگستری در دپارتمان حقوق خانواده موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی مهر پارسیان تهیه‌شده است، پاسخگوی سؤالات شما عزیزان در این زمینه می‌باشد.

تعریف حضانت

حضانت، یعنی نگهداری مادی و معنوی از طفل توسط افرادی که قانون تعیین نموده است. در قانون مدنی حضانت را، نگهداری و تربیت طفل می‌داند.

تعریفی از حضانت در متون قانونی، به عمل نیامده است. حضانت، حقی است كه قابل اسقاط و واگذاری نیست. حضانت از طفل، توسط هر کدام از ابوین یا خویشاوندان وی، زمانی جنبه حقوقی پیدا می‌نماید كه نكاح به دلایلی منحل و یا اختلاف بین زوجین وجود داشته و جدای از هم زندگی كرده باشند.

طبق اصلاحیه مجمع تشخیص مصلحت نظام، بر ماده‌ی 169 قانون مدنی، حضانت طفلی که ابوین او جدا از هم زندگی می‌کنند، مادر تا 7 سالگی اولویت دارد و بعداز آن حضانت با پدر است. بعد از 7 سالگی در صورت حدوث اختلاف، دادگاه با رعایت مصلحت طفل تشخیص می‌دهد که حضانت وی با چه کسی باشد.

اگر کسی که حضانت طفل را عهده‌دار است، نخواهد یا نتواند وظایف قانونی‌اش را انجام دهد، دادگاه برای حضانت طفل، تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد کرد. در صورت فوت یکی از والدین، حق حضانت با والدی که زنده است، خواهد بود.

اگر هیچ‌کدام از والدین زنده نباشد، حضانت به جد پدری می‌رسد و در صورت عدم وجود وی متوجه خویشان به ترتیب تقدم در ارث‌ بری است.

رسیدگی فوری در دعوی حضانت

نهاد حضانت، برای تأمین سلامت جسمی، روحی و تربیتی طفل است كه گاه به دلایل خاص حقوقی از صاحب حق و مسئول حضانت سلب می‌شود. رسیدگی به این‌گونه دعاوی، با تشریفات دادرسی عادی مستلزم زمان زیادی است و ممكن است در شرایط اضطراری، موجب آسیب جسمی و روحی طفل شود.

این موضوع در ماده 7 قانون حمایت خانواده جدید با امكان رسیدگی فوری به دعوای حضانت و صدور دستور موقت، پیش‌بینی‌شده است به‌ طوری‌ که امکان صدور دستور موقت، پیش از صدور حکم نیز، وجود دارد.

شرایط صدور دستور موقت در دعاوی مربوط به حضانت، به این شرح است که ابتدا ذی‌النفعی که حضانت با او نیست، می‌بایست ان را درخواست نماید.

درخواست از دادگاهی به عمل می‌آید که صلاحیت رسیدگی به اصل موضوع را داشته باشد. بعد جلسه رسیدگی تشکیل می‌شود و در صورت ضرورت، اقدام به صدور دستور موقت در رابطه با حضانت، می‌نماید، که نیازی به تایید ریس حوزه قضایی هم ندارد.

سلب حق حضانت

فلسفه حضانت، تحقق مصالح طفل و دفع هرگونه ضرر و زیانی از اوست، بنابراین اگر والدین شایستگی و شرایط لازم را نداشته باشند، حق حضانت، از آن‌ها سلب می‌شود.

در ماده 1170 قانون مدنی مقرر شده است، اگر مادر طفل در مدتی که حضانت طفل با اوست، ازدواج کند حق حضانت او، ساقط و به پدر منتقل می‌شود. در ماده 1173 قانون مدنی نیز امكان سلب حضانت از دارنده آن، پیش‌بینی‌شده است  و موارد انحطاط اخلاقی که منجر به سلب حضانت می‌شود، را ذکر کرده است.

از آنجا که یكی از شروط سرپرست طفل، سلامت جسمی اوست، اگر با بیماری مسری سرپرست، صحت جسمانی طفل در معرض خطر قرار بگیرد.

بدین نحو كه بیماری به طفل سرایت كرده و موجب اضرار او شود، یا این‌که سرپرست به خاطر بیماری صعب‌العلاج، قادر به نگهداری طفل نباشد، حق حضانت وی ساقط می‌شود؛ اما اگر وی ‌بتواند از سرایت بیماری به طفل جلوگیری كرده و یا از طریق مباشر، امور و مصالح مربوط به نگهداری و تربیت طفل را انجام دهد، اصل، بقای حضانت اوست.

در فرض ابتلا مادر به اختلالات روانی باید ابتدا نوع اختلال وی برای دادگاه، مشخص شود و بعد صلاحیت وی نسبت به حضانت بررسی شود، زیرا اختلالات روانی، معنایی اعم از جنون دارند و به سه دسته تقسیم می‌شوند:

اختلالات روانی جنونی، سفهی و…

صرف ابتلای مادر به اختلال روانی، نمی‌توان مانند جنون حكم به سلب حضانت وی نمود.

در اختلالات روانی سفهی و اختلالات روانی، شرایط روانی مناسب، برای پذیرش حضانت در مادر وجود دارد و در برخی موارد حتی حضانت فرزند، منجر به بهبود حال مادر می‌شود، اما در اختلالات روانی جنونی، مادر شرایط غیرقابل درمانی دارد و به دلیل ماهیت آن اختلال، نه‌تنها توانایی حضانت را ندارد، بلكه به مصالح فرزند آسیب می‌زند كه در این موارد، حق حضانت از وی سلب می‌شود.

در مورد بیماری‌های روانی پدر، نیز این مطلب صدق می‌کند، هرچند که ماده 1170 فقط به مادر اشاره‌شده است. مستفاد از اصل 167 قانون اساسی و ماده 3 قانون آیین دادرسی مدنی نیز از موارد سلب حضانت محسوب می‌شود.

ماهیت حضانت

حضانت، هم حق است و هم تکلیف، پس آثار خاص خود را دارد. هرگونه قرارداد راجع به اسقاط یا واگذاری آن یا وجه التزام از سوی یکی از والدین بی‌اعتبار است. کسی که مسئول حضانت از طفل است در برابر دیگران مسئول اعمال طفل می‌باشد. امکان الزام به نگهداری طفل برای کسی که حضانت را عهده‌دار است، وجود دارد. دادگاه جز در موارد قانونی، نمی‌تواند ابوین را از حق حضانت طفل، محروم کند.

امکان اخذ دستمزد در قبال اجرای تکالیف بر حضانت وجود ندارد. آنچه در حضانت کودک پس از طلاق مهم می‌باشد، مصلحت طفل و شرایط والدین، است.

هزینه‌های حضانت فرزند

حضانت از جهت مالی، در مقوله نفقه اقارب قرار می‌گیرد و بر عهده‌ی پدر می‌باشد. در صورت فوت پدر، بر عهده‌ی جد پدر است و در مرحله‌ی بعد بر عهده مادر می‌باشد. البته همه این موارد در صورتی است که فرزند خود، مالی نداشته باشد. در مواردی که مادر، هزینه‌های مربوط به حضانت طفل را پرداخت می‌کند، می‌تواند آن را از پدر مطالبه نماید.

معمولاً حضانت طفل، با بلوغ و رشد وی به پایان می‌رسد. افزایش مدت حضانت، در صلاحید والدین است که بخواهند مسئولیت‌های مالی و غیرمالی استمرار حضانت را همچنان بر عهده بگیرند. مگر آنکه دوام حضانت توسط والدین، خلاف مصلحت فرزند باشد.

دفتر وکیل حضانت در تهران

موسسه حقوقی مهر پارسیان با مدیریت دکتر محمدرضا مهری متانکلائی، در سراسر کشور ایران، امکان معرفی وکیل حضانت به شما عزیزان را دارد.

موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان با تشکیل دپارتمان اختصاصی وکیل خانواده، تمامی دعاوی خانواده اعم از مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، حضانت فرزند، فسخ نکاح، تدلیس در ازدواج، نفقه زوجه و نفقه فرزندان، اجرت‌المثل، نحله و سایر دعاوی خانواده را با انتخاب دو وکیل پایه یک دادگستری، از ابتدا تا انتها برای شما انجام خواهد داد.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل حضانت در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با دفتر موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت موسسه مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات موسسه حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (11 امتیاز)

2 دیدگاه

  • سلام. برادر من فوت کرده و فرزند ایشان با مادرش زندگی میکند. به دلیل اختلافاتی که با مادر فرزند بر سر ارث و مهریه داشته ایم، میخواهیم حق حضانت را از ایشان سلب کنیم. با شخصی صحبت کردم که گفت بعد از پدر، پدر بزرگ ولی فرزند است. چگونه میتوانیم این کار را انجام دهیم؟

    • سلام. بر اساس ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت هر یک از ابوین، حضانت طفل با کسی که زنده است می‌باشد. هرچند متوفی پدر طفل باشد و برای او قیم مشخص نموده باشد. پس نمی‌توانید حضانت طفل را از مادر او بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس حاصل نمایید.
      09120067661

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *