وکیل متخصص زمین شهری


امروز با بررسی و معرفی وکیل متخصص زمین شهری و توضیح درباره کمیسیون ماده 12قانون زمین شهری با شما هستیم.

از جمله مسائل مبتلا به که تعداد کثیری از پرونده‌های موجود در مراجع ثبتی و دادگستری را به خود اختصاص داده، دعاوی و پرونده‌های راجع به زمین شهری می‌باشد.

نکات مهم در موضوع معرفی وکیل متخصص زمین شهری

صلاحیت  تشخیص عمران و احیا و متناسب بودن زمین بر عهده ی چه نهادی است؟

اصطلاحات مذکور در قانون زمین شهری از قبیل زمین دایر و بایر و موات به چه معنا هستند؟

اراضی به صورت کلی به چند نوع تقسیم می‌شوند؟ کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری چیست و چه وظایفی دارد؟

روند رسیدگی در کمیسیون ماده دو ازده قانون زمین شهری، به چه صورت می باشد؟

مطرح کردن پلاکهای ثبتی دولتی در کمیسیون به چه صورت می باشد؟

نظر کمیسیون در قسمتی از ملک مشاع به چه صورت است و چه تاثیری در قسمت های دیگر مال مشاع دارد؟

آرا صادره و نظر کمیسیون قطعی است یا قابل تجدید نظر؟ تجدیدنظر از آرا کمیسیون در چه نهادی بعمل می‌آید؟

تعریف اصطلاحات قانون زمین شهری

حسب تعریف قانون، اراضی به سه دسته ی بایر و دایر و موات ( که خود به زمین های شهری و غیر شهری تقسیم می‌شوند ) دسته بندی شده اند.

1-زمین های بایر

به زمین هایی گفته می‌شود که در حال حاضر، ساختمان و تاسیسات ندارد ولی در گذشته سابقه ای از عمران و آبادی در ان بوده است و با مرور زمان تدریجا به این وضع درآمده اند. بدون اینکه مالک داشتن و یا نداشتن آن‌ها مورد نظر باشد. ( زمین بایر شهری که مالک ان معین نباشد تحت اختیار ولی فقیه قرار خواهد گرفت).

⁠وکیل در دیباجی

حسب تعریف آیین نامه اجرایی قانون زمین شهری، احیا و عمرانی که مورد پذیرش قانون زمین شهری می باشد را همان ملاک و تعریف مندرج در ماده 141 از قانون مدنی بیان داشته است و حسب ان، احیا به این معناست” زمینی که موات و یا مباح به حساب می‌آید را از طریق عملیاتی که عرفا بعنوان آباد کردن محسوب میشوند ؛ مانند کشت و زرع کردن، کاشت درخت، احداث ساختمان و مانند آن‌ها ، قابلیت استفاده پیدا کنند”.

در ماده 8 از قانون زمین شهری نیز اینگونه بیان شده که تمامی زمین های شهری که مالک معینی ندارند در اختیار ولی فقیه قرار خواهند گرفت.

2-زمین های دایر

 به زمین هایی اطلاق می‌شود که علاوه بر اینکه احیا شده اند ، به صورت مستمر نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت. اراضی که ساختمان و تاسیسات و دیوارکشی که با ملک متناسب باشد و یا ملک هایی که باغ و دارای درخت و یا قابل زراعت باشد، دایر گفته می‌شود و در قانون زمین شهری ، منظور از زمین دایر ، زمین کشاورزی و یا آیش می باشد خواه به صورت محصور و خواه به صورت غیر محصور.

 زمین های آیش

 به زمین دایری گفته می‌شود که علاوه بر اینکه دایر می باشد ، به صورت غیر مستمر و متناوبا  حسب عرف همان محل برای زمان معینی در ان کشت نشود.

زمین های موات

 حسب تعریف ماده 3 از قانون زمین شهری در تعریف زمین موات اینگونه اشعار میدارد که زمینهایی که در گذشته هیچ گونه عمران و کشت و زرعی در ان نبوده را زمین موات می گویند.

وکیل تخصصی پرونده قاچاق انسان

در ماده 10 قانون مزبور تمامی زمینهای متعلق به وزارتخانه های کشور ، موسسات دولتی و وابسته به دولت، بانکهای دولتی و تمامی نهادهای  انقلابی تحت اختیار وزارت مسکن و شهرسازی می‌باشند.

بنا بر نص این ماده زمین های غیر موات بنیادهایی که دولتی نمی‌باشند از دامنه ی شمول این ماده مستنثنی خواهند بود ولی در مواردی که قصد نقل و انتقال این گونه زمین ها را داشته باشند باید قبلا موافقت وزارت مسکن و شهرسازی را جلب نمایند مگر اینکه این انتقال جهت رفع نیازهای عمومی شهر و در مقابل ملک هایی که در طرحهای شهر، واقع هستند.

کمیسیون ماده دوازده قانون زمین شهری

در رابطه با تشخیص عمران و احیا، تاسیسات مناسب و معین نمودن نوع زمین بایر از موات، فقط کمیسیون ماده 12قانون زمین شهری، صالح می‌باشد. کمیسیون مذکور متشکل از 3 نفر نماینده های وزارت مسکن و شهر سازی می باشد که منصوب از طرف و به حکم وزیر مسکن و شهرسازی می‌باشند که با حضور تمام اعضا تشکیل شده و اتخاذ تصمیم در ان با اکثریت آرا می‌باشد.

روند رسیدگی در کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری

کمیسیون ماده 12 صالح به اظهارنظر و اصدار نظریه در رابطه با پلاک ثبتی هایی می باشد که از طرف مراجع رسمی و ذیصلاح به منظور تشخیص و معین کردن ماهیت به کمیسیون ارسال شده باشند و پلاکهای اریه شده داخل در نقشه ی جانمایی شده ی شهر، باشند.

تمام مراجعی که به نوعی مرتبط با اراضی شهری، اقداماتی مانند انتقال و اصدار مجوز و پروانه ی حفاری چاه و یا ساختمان و امثالهم انجام می دهند، مکلفند پیش از هرگونه اقدامی، ابتدا موافقت وزارت مسکن و شهرسازی را در مورد نوع زمین استعلام کنند.

مالیات بر ارزش افزوده

قانون لغو مالکیت زمین های موات شهری چیست؟

نهادهای تقاضا کننده ی نظریه ی وزارت مسکن و شهرسازی، موظفند اطلاعات ثبتی زمین به انضمام دو نسخه کپی نقشه ی ثبتی، و اگر نقشه مزبور را نداشته باشند، کروکی زمین را که با سابقه ی ثبتی و وضعیت محل مطابقت دارد و موقعیت ملک را روی نقشه هوایی با مقیاس مناسب منعکس کرده باشند را در دو نسخه تهیه و به وزارت مسکن و شهر سازی ارسال نمایند.

اگر به مدارک مالکیت دسترسی نداشته باشند؛ در صورتی که راسا، قصد تملک ملک راداشته باشند، آخرین استعلام ثبتی و مشخصات آخرین مالک و یا مالکین که باید در حضور و با امضای نماینده ی اداره ثبت تنظیم کرده باشند، را تحویل کمیسیون دهند.

مرجع تحقیق و رسیدگی

تحقیق و رسیدگی به درخواست متقاضی بر عهده ی دبیرخانه کمیسیون می باشد و در صورت کامل بودن ضمایم و مدارک مورد نیاز، اقدام به تحقیق در رابطه با اینکه ملک غیر دولتی باشد، می‌نماید (مطرح نمودن استعلام وضعیت پلاکهای دولتی در کمیسیون ممنوع می باشد) و از قبل نیز گواهی عمران مذکور در قانون لغو مالکیت زمین های موات شهری و از سوی کمیسیون ماده دو ازده نیز، اظهارنظری اصدار نشده باشد.

در صورتی که شرایط مذکور رعایت شده و خالی از اشکال باشند، وقت تشکیل کمیسیون تعیین می گردد و در صورت نیاز، اعضای کمیسیون از محل بازدید می‌نمایند و ظرف یک ماه اظهار نظر کرده، نظر خود را به انضمام یک نسخه نقشه امضا شده را به مرجع درخواست کننده ارسال کرده و نسخه دیگری از نظریه و نقشه را در کمیسیون بایگانی می کنند.

مجازات مزاحمت برای اطفال

رای و نظر کمیسیون باید مستدل بر مدارک و شواهد و قراین باشد و مقدمه و نتیجه ی ان همخوانی داشته باشد و نوع زمین دایر از لحاظ باغ، دیمی و آبی و حتی دارای درخت می باشد، مشخص گردد.

بعد از اینکه نظریه ی کمیسیون صادر شد به صورت مستقیم به دبیرخانه ی کمیسیون ارسال می‌شود و پس از اینکه دبیر خانه رای را بررسی کرد ، ابلاغ می‌شود.

نظر کمیسیون  ماده 12 قانون زمین شهری در بخشی از ملک مشاع

در مواردی که قسمتی از ملک مشاع مورد بررسی و اظهارنظر کمیسیون قرار می گیرد ، قسمت مذکور باید مفروز بوده  و به همراه کروکی به امضای خود شخص برسد و هنگام صدو رای نیز در متن رای موارد زیر قید گردد:

1- اظهار نظر کمیسیون در قسمت معینه، قابلیت تسری به سایر قسمتهای ملک را نخواهد داشت.

2- نظر کمیسیون تنها برای تعیین نوع زمین اظهار شده و دلیلی برای اثبات مالکیت متقاضی به حساب نخواهد آمد.

مرجع صالح جهت تشخیص عمران و احیا

نص ماده 12 قانون زمین شهری در رابطه با مرجع صالح جهت تشخیص عمران و احیا و تاسیسات متناسب و مشخص نمودن نوع زمین دایر و همچنین متمایز نمودن زمین بایر از زمین موات، وزارت مسکن و شهرسازی را صالح می داند و رسیدگی به اعتراضات نسبت به این تشخیص را برعهده ی دادگاه عمومی محل وقوع ملک، قرار داده است.

مرجع تجدید نظر از آرا کمیسیون

تنها مرجع صالح جهت تشخیص احیا و عمران ، کمیسیون ماده دو ازده  قانون زمین شهری می باشد و تشخیص این کمیسیون، قابل اعتراض در دادگاه صالح محل وقوع ملک، می‌باشد. معترض یا همان شخص ذینفع می‌تواند طی مهلت 3 ماه پس از ابلاغ رای کمیسیون، به دادگاهی که محل وقوع ملک متنازع فیه می باشد، مراجعه کرده و درخواست نقض نظریه کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری را دهد. اعتراض نسبت به رای کمیسیون خارج از موعد و حتی بدون اینکه نیاز به رعایت تشریفات دادرسی باشد ، انجام می‌شود.

مجازات قاچاق کالا و ارز

وکیل متخصص پرونده‌های زمین شهری

یکی از عمده ترین مسائلی که در مورد ساخت و ساز و بهره بری و نوع زمین ها پیش می‌آید پرونده‌های زمین شهری هستند که در کمیسیون ماده 12 قانون زمین شهری مطرح می‌شوند و از پیچیدگی های بسیاری برخوردار هستند و اغلب افراد عادی در رابطه با این پرونده‌ها به علت نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه، با مشکل مواجه و بعضا دچار ضررهای مالی غیر قابل اغماضی می‌شوند.

برای دریافت مشاوره کیفری با وکیل پایه یک دادگستری و عضو گروه وکلای مهر، همه روزه از ساعت‌های 19 الی9 و پنجشنبه‌ها15 الی9 با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

21-88795408

021-88796143

09120067665

تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.

09120067669

موسسه حقوقی مهر پارسیان

امتیاز دهی به مقاله

8 دیدگاه

  • در صورت ابطال رای کمیسیون در دادگاه صالح و ابطال سند مالکیت آیا همان ملک متنازع فیه به معترض تملیک می شود و یا به عبارتی مالکیت همان ملک بر می گردد یا عوض داده می شود؟؟؟

  • آيا خريد آپارتماني كه روي زمينهايي با سند زمين شهري بنا شده مشكل خاصي دارد؟ آيا ميتوان اين آپارتمانها را كوبيد و دوباره ساخت؟

      • سلام خسته نباشید یه سوال دارم امیدوارم راهنماییم کنید ممنون میشم
        پدربزرگم که فوت شده یه زمینی داشت که سال ۹۳ تقسیم شد
        بعد بچه هاش زمینارو تقسیم کردن البته حریم راه رو ۳۸ متر در نظر گرفتن چون گفتن منطقه روستاییه و اداره راه گفته حریم راه ۳۸ متره
        روی ۳۸ متر قواره های مربوط به مغازه ها رو گزاشتن ،همه هم امضا کردن و تموم شد ، ولی قسمت زیر ۳۸ متر تا لب خیابان اصلی رو هیچ کاری نکردن
        و حالا زمین ما روی ۳۸ متر ۷ متر بر، داره در حالی که روی ۲۲ متر ۱ متر بر شامل حال ما میشه
        ولی بقیه وراث به عنوان مثال اگه روی ۳۸ متر ۲۰ متر بر، دارن روی ۲۲ متر هم ۲۰ متر دارن ، و ما معترضیم .
        میخوام بدونم آیا زمین زیر ۳۸ متر باید تقسیم بشه به صورت مساوی بین وراث طوری که کسی متضرر نشه یا خیر ؟!

        • جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت دکتر محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
          021-88796143
          021-88795408
          در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.
          09120067661
          09120067662
          09120067663
          09120067664
          09120067665
          تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.
          09120067669
          گروه وکلای رسمی مهر پارسیان

  • یک قطعه زمین به مساحت دو هزار و پانصد متر مربع در محدوده مجیدیه تهران متعلق به پدرم که در سال 62 بعنوان موات اعلام شده است و مورد استفاده شهرداری قرار گرفته است. از آنجا که حدود سی سال است که پرونده های ثبتی زمینهای موات شهری توسط مالکان آنها و یا وراث آنها در دادگاههای صالحه قابل تعقیب برای تحصیل بهای آنها است، چه مدت طول می کشد که پرونده زمین فوق الذکر در دادگاه به جریان دادرسی افتد و بهای حاصله بر حسب متراژ زمین چه مبلغ خواهد بود. همچنین، اگر این کار توسط وکیل مبرز دادگستری با تخصص در املاک زمین شهری انجام شود، حق الزحمه وکیل در این مورد چه مقدار خواهد بود و چگونه دریافت خواهد شد.. با تشکر قبلی، پیروز پاک سرشت

    • سلام وقت به خیر
      برای طرح دعاوی ملکی ابتدا باید حتما وکیل تمامی مدارک را ملاحظه کنه و نظرش رو اعلام کنه
      برای تعیین وقت با بهترین وکیل ملکی تهران با شماره زیر تماس بگیرید.
      09120067669

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *