قراردادهای خرید و فروش

قراردادهای خرید و فروش

قراردادهای خرید و فروش


با بررسی ماهیت، شرایط و ارکان تنظیم قراردادهای خرید و فروش (بیع) همراه شما هستیم.

به­طور روزانه با قرارداد خرید و فروش (بیع)کالا یا کالاهایی مواجه هستیم که به صرف توافق خریدار و فروشنده برای خرید و فروش یک کالا قرارداد مابین آن­ها منعقد می­گردد، هرچند که به صورت مکتوب ثبت نگردد.

قرارداد خرید و فروش (بیع)

قراردادیی است که به موجب آن شخصی مالی را در ازای مالی دیگر به شخصی دیگر واگذار می­کند، به­صورتی­که مالک مال(فروشنده) مالکیت کالای خود را در مقابل پول یا مالی که دریافت می‌کند، به شخص مقابل(خریدار) انتقال دهد و شخص نیز در مقابل دریافت کالا، پول یا مال خود را به فروشنده بدهد. عقد بیع به محض انشاء اراده‌ طرفین آن، یعنی فروشنده و خریدار، تحقق می‌یابد و دارای اثر حقوقی است. یعنی قرارداد فروش کالا قراردادی است که شامل شرایط و تعهدها طرفین معامله درخصوص خریدوفروش کالایی خاص شده تا ضمن جلوگیری از به وجودآمدن مناقشه­های احتمالی درآینده، مانع از تضییع حق طرفین قرارداد گردد.

شروط صحت قرارداد خرید و فروش (بیع)

  1. قصد و رضای طرفین،
  2. اهلیت طرفین،
  3. معین بودن موضوع مورد معامله،
  4. مشروع بودن جهت معامله.

شرایط اساسی موضوع قرارداد

موضوع قرارداد یا همان مورد معامله به آن مال یا عملی اطلاق می­شود که مطابق قانون مدنی هر کدام از طرفین معامله متعهد می­شوند که آن را تسلیم یا اجرا نمایند.

شرایطی اساسی موضوع قرارداد عبارت­انداز؛

  • مالیت داشتن مورد معامله،
  • معین بودن مورد معامله،
  • مشروع بودن جهت معامله،
  • موجود بودن مورد معامله.

ارکان قرارداد فروش کالا

  1. گارانتی

طبق قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان؛”کلـیه عرضه کنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان کالاهای سرمایه­ای از جمله خودرو(سنگین یا سبک)، ماشین آلات صنعتی، کشاورزی، راه­سازی، لوازم خانگی، مصنوعات الکتریکی و الکترونیکی، صوتی، تصویری و وسایل ارتباطی مکلف به داشتن نمایندگی رسمی و تعمیرگاه مجاز، تأمین قطعات یدکی و ارائه سرویس و خدمات پس­از فروش می­باشند.”

قرارداد مشارکت مدنی

پس به موجب قانون ضمانتنامه(گارانتی) کالا یا خدمات سندی است که؛ تولیدکننده، واردکننده، عرضه­کننده یا تعمیرکننده هر دستگاه فنی به خریدار یا سفارش‌دهنده کالا و خدمات می‌دهد، تا چنانچه ظرف مدت معین عیب یا نقص فنی در کالای فروخته شده یا خدماتی که انجام گردیده مشاهده شود، نسبت به رفع آن اقدام کند.

  1. وارانتی

منظور از وارانتی نوعی تضمین بوده که توسط سازنده یا فروشنده به خریدار داده می‌شود و در آن حقیقت داشتن واقعیت­هایی که درباره محصول گفته شده را ضمانت می‌کند. وارانتی معیار تشخیص کیفیت، تناسب و عملکرد محصول طبق استانداردهای لازم است. درصورتی‌که محصول استاندارد‌های لازم را نداشته باشد سازنده باید آن را تعمیر یا تعویض کند.

تفاوت‌های گارانتی و وارانتی

  1. گارانتی تعهد شرکت سازنده یا فروشنده محصول خریداری شده نسبت به مشتری است، که اگر کیفیت محصول پایین‌تر از حد استاندارد باشد باید آن را تعمیر، تعویض یا پس بگیرد؛ اما وارانتی نوعی ضمانت مکتوب بوده که بیان کننده ویژگی‌های حقیقی بوده و درصورتی­که این­گونه نباشد باید محصول تعمیر یا جایگزین شود.
  1. گارانتی نوعی تعهدنامه از طرف تولیدکننده به خریداران است و درحالی­که وارانتی نوعی تضمین است،که تولیدکننده به فروشنده می‌دهد.
  2. گارانتی شامل؛ محصولات، خدمات و در مواردی رضایت مصرف کننده می‌شود. اما وارانتی تنها شامل محصولات می‌شود.
  3. مدت زمان گارانتی به موارد مختلفی مرتبط است اما مدت زمان وارانتی طولانی است.
  4. در مورد گارانتی عودت وجه امکان‌پذیر است اما در وارانتی این­گونه نیست.
  1. استرداد یا تعویض کالا

یکی از تکالیف فروشندگان این است که، شرایط کالا را به خریدار اعلام نمایند. استرداد بعضی از کالاها بنا به ضوابط بهداشتی ممنوع است. برای مثال استرداد لباس بعد از استفاده ممنوع است. در مورد سایر کالاها باید دید که عرضه کننده چه شرایطی دارد. درهرحال عرضه کننده باید این شرایط را به خریدار اعلام کند. مورد دیگر این است که اگر کالایی معیوب باشد یا مطابق نمونه نباشد، عرضه کننده مکلف به پس گرفتن است.

  1. صورت حساب فروش کالا

به کلیه تراکنش‌ها و عملکردها در یک حساب و یا یک معامله، صورت­حساب می­گویند، پس وقتی از مغازه­ای محصولی خریداری می­شود و مغازه­دار در دفتر فروش روزانه آن­را ثبت می‌کند، درواقع صورت حساب تنظیم می‌کند.

  1. فاکتور فروش کالا

وقتی در برگ کاغذ مخصوصی، نام جنس و قیمت فروخته شده و تاریخ و… را قید می‌کند برای شما فاکتور صادر می‌کند.

کلاهبرداری مشارکت در ساخت

رعایت نکته ­های ضروری در تنظیم و نگارش قرارداد خرید و فروش (بیع)

قرارداد فروش کالاباید شامل تمامی بندهای مهم در اصول نوشتن قرارداد باشد، ابهامی در آن وجود نداشته باشد. بندهای قرارداد عبارت­اند­از؛

  1. طرفین قرارداد
  2. موضوع قرارداد
  3. مدت قرارداد
  4. محل تحویل کالا
  5. مبلغ قرارداد
  6. شرایط و تعهدات طرفین قرارداد
  7. شرایط فسخ قرارداد
  8. خسارت تاخیر تادیه
  9. حل اختلاف و داوری

رعایت نکته ­های مهم در تنظیم قرارداد خرید و فروش (بیع)

  • موضوع قرارداد خرید و فروش (بیع)

در بند موضوع قرارداد خرید و فروش (بیع) نیاز به معرفی دقیق کالا از قبیل؛ مدل، کدشناسه، رنگ، اندازه و….نیست و بهتر است این موارد در ماده جداگانه­ای مطرح گردد.

  • زمان انتقال مالکیت در قرارداد خرید و فروش (بیع)

اهمیت تعیین زمان انتقال مالکیت تنها در تعیین طرفی که در بیع تجاری باید متحمل پیامد تلف شود، نیست؛ بلکه وقتی که یکی از طرفین درحالی­که مالکیت مبیع به وی انتقال داده شده ورشکسته شود و هنوز ثمن معامله را پرداخت نکرده باشد، بر اهمیت تعیین زمان انتقال مالکیت افزوده می­شود؛ زیرا در مورد اخیرمالکیت به مشتری منتقل می­گردد و فروشنده به دلیل ورشکستگی خریدار نمی­تواند مبیع را از مشتری ورشکسته پس بگیرد و مجبور است وارد صف طلبکاران مشتری شود و برای پرهیز از این مشکل، فروشنده انتقال مالکیت را منوط به پرداخت ثمن می­کند، که این امر به چند شکل صورت می­گیرد.

 تکالیف مشتری در قرارداد خرید و فروش (بیع)

در قرارداد خرید و فروش (بیع) مشتری ملزم به­ پرداخت ثمن توافق شده در قرارداد می­باشد، مشتری باید ثمن را در موعد و در محل توافق شده و بر طبق شرایطی که در قرارداد فروش مقرر گردیده است، پرداخت نماید. درصورت عدم پرداخت مبلغ توسط مشتری در تاریخ توافق شده فروشنده حق دارد از تسلیم مبیع خودداری کند تا طرف دیگر حاضر به تسلیم شود و درصورت تاخیر در پرداخت ثمن، مشتری اجبار به تسلیم می­شود و اگر مشتری ثمن را در موعد مقرر پرداخت نکند، فروشنده حق خواهدداشت که برطبق مقررات معامله را فسخ یا از دادگاه مشتری را به پرداخت پول مجبور کند.

  • تکالیف فروشنده در قرارداد فروش

تکالیف فروشنده در قرارداد فروش به محض بستن قرارداد به مشتری منتقل می­گردد و تسلیم کالای فروخته شده به مشتری تکلیف دیگر فروشنده است که تا این عمل صورت نگیرد، پیامد تلف آن بر دوش فروشنده می­باشد.

  • محل و موعد تحویل کالا در قرارداد فروش

اگر طرفین قرارداد بر روی محل تحویل کالا توافق کرده باشند، کالا باید در محل توافق شده تسلیم شود. لکن اگر توافقی در مورد محل تسلیم کالا صورت نگرفته باشد،کالا در محلی تسلیم می­شود که قرارداد در آنجا واقع شده است، مگر اینکه عرف و عادت مقتضی تسلیم در محل دیگری باشد .

قرارداد مشارکت در سرمایه ­گذاری

مبیع باید در موعد مقرر تحویل مشتری شود و اگر طرفین معامله برای تسلیم کالا زمان مشخصی را تعیین کرده باشند، قدرت بر تسلیم در آن موعد شرط است، نه در زمان قرارداد.

  • محل و موعد پرداخت ثمن

پس از انجام هر قرارداد خرید و فروشی، اصل بر این است که مشتری موظف است که بلافاصله نسبت به تحویل ثمن اقدام کند و مشتری باید ثمن را در موعد و محل و بر طبق شرایطی که در قرارداد فروش مقرر شده است پرداخت نماید و اگر مشتری از انجام این تعهد سر باز زند، فروشنده با رجوع به محکمه می­تواند وی را مجبور کند.

  • حمل و نقل کالا در قرارداد خرید و فروش (بیع)

بارگیری و تخلیه و حمل و نقل از مبدا تا مقصد و مراحل حمل و نقل و هزینه­های آن و مجوزهایی که باید برای حمل و نقل اخذ گردند نیز یکی دیگر از موارد با اهمیت در قرارداد فروش می­باشد و ارائه آن از سوی فروشنده به خریدار نیز ضروری است، برای این­که به هر دلیلی کالای مورد معامله آسیب ببیند یا به­طورکلی از بین برود، اثبات اینکه این کالا با چه مجوز­هایی، چگونه و تا کجا آمده فقط با ارائه مدارک و مستندات امکان­پذیر است .

  • خسارات در قرارداد خرید و فروش (بیع)

خسارات ناشی از تاخیر یا عدم تحویل تمام یا بخشی از مبیع نیز باتوجه به نوع و اهمیت زمان تحویل، باید به درستی مشخص و مورد توافق قرارگیرد و مطالبه خسارت از سوی خریدار و تصمیم مرجع رسیدگی را سرعت می­بخشد.

همانطور که ملاحظه نمودید، تنظیم قرارداد پیچیدگی­های زیادی دارد. با بهره‌گیری از وکلای باتجربه‌ و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان می­توانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی(پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه قراردادها، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می­نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهدشد و از این بابت خیالتان راحت خواهدبود.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل قراردادهای خرید و فروش در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *