وزارت کار تهران

وزارت کار تهران

وزارت کار تهران


امروز با موضوع معرفی خدمات و قوانین وزارت کار تهران با شما عزیزان خواهیم بود.

ادغام وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی، و تشکیل وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، با حجم بالای امور مربوط به ایجاد اشتغال، گسترش بیمه تامین اجتماعی، نگاه به چشم انداز رفاه اجتماعی، حمایت از اقشار آسیب پذیر با مدیریت سازمان بهزیستی کشور، مشاوره خانواده در حوزه بهزیستی کل کشور و همچنین کارآفرینی و حمایت از کارآفرینی که خود نیازمند سازمانهای مستقل و مدیران کارآمد است، چالشی جدی است.

با شنیدن نام وزارت کار تهران، نخستین موضوعی که به ذهن خواننده و شنونده تداعی می‌شود، موضوع حل اختلاف بین کارگر و کارفرما و رسیدگی به شکایت کارگر از کارفرما معطوف می‌شود.

اما موسسه حقوقی و داوری بین المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان با همکاری متخصصین قوانین روابط کارگر و کارفرما، با توجه به ظرفیت های قانونی موجود در قانون کار جمهوری اسلامی ایران و اساسنامه وزارت کار تهران، اقدام به بررسی شیوه‌های نوین حل اختلاف بین کارگر و کارفرما از طریق میانجیگری و معرفی ظرفیت های قانونی دادگاههای کار جمهوری اسلامی ایران در وزارت کار تهران خواهد پرداخت.

نکات مهم در معرفی وزارت کار تهران

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

مراجع حل اختلاف بین کارگر و کارفرما بر اساس قانون کار کدامند و هر کدام چه ویژگیهایی دارند؟

جستجوی وکیل متخصص روابط کارگر و کارفرما چگونه انجام می‌شود؟

برای مشاوره حقوقی با وکیل وزارت کار تهران چه راههایی وجود دارد؟

در صورتی که شکایت کارگر از کارفرما باشد، چه مرجعی صلاحیت رسیدگی به موضوع را دارد؟

قرارداد اجاره به شرط تملیک خودرو

[/stextbox]

 

مراجع حل اختلاف کارگر و کارفرما بر اساس قانون کار

تفسیر ماده 157 قانون کار: هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز، که ناشی از اجرای قانون و سایر مقررات کار، قرارداد کارآموزی، موافقت نامه‌های کارگاهی یا پیمانهای دسته جمعی کار باشد، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش، از طریق هیاتهای تشخیص و حل اختلاف به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.

اولین مرحله حل اختلاف بین کارگر و کارفرما کدام مرجع است؟

طبق ماده 157 قانون کار، سازش بین کارگر و کارفرما و یا کارآموز، در شورای اسلامی کار که به نوعی وظیفه شورای حل اختلاف کارگری را به عهده گرفته است، امکان پذیر می‌باشد.

هر چند که مراجعه به شورای اسلامی کار جهت ایجاد صلح و سازش و در غیاب این شورا، انجمن صنفی کارگران، راهگشا می‌باشد، ولی الزامی در مراجعه به این مرجع وجود ندارد، اما سیاست کیفرزدایی و میانجیگری که در قوانین ایران موجود و مسکوت است، بر حل و فصل اختلافات از طریق سازش صحه گذارده است.

هیات تشخیص وزارت کار تهران

مرحله بعد از عدم سازش بین کارگر و کارفرما، طرح شکایت کارگر از کارفرما در هیات تشخیص اداره کار تهران و سایر شهرها می‌باشد.

متن ماده 158 قانون کار: هیات تشخیص مذکور در این قانون از افراد ذیل تشکیل می‌شود:

نشانی جدید اداره پنجم اجرا

یک نفر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی.

یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان.

یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان استان.

در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیاتها، وزارت کار و امور اجتماعی می‌تواند نسبت به تشکیل چند هیات تشخیص در سطح هر استان اقدام نماید.

تبصره- کارگری که مطابق نظر هیات تشخیص باید اخراج شود، حق دارد نسبت به این تصمیم به هیات حل اختلاف مراجعه و اقامه دعوی نماید.

صلاحیت‌های هیات تشخیص وزارت کار تهران، رسیدگی به موضوع اخراج کارگران، عدم احتساب سنوات، عدم پرداخت حق بیمه مندرج در قانون، عدم پرداخت حقوق و مزایا، و تمامی اختلافات بین کارگر و کارفرما بیان شده است.

برای اعتراض به رای هیات تشخیص حل اختلاف کارگر و کارفرما به کجا مراجعه کنیم؟

متن ماده 159 قانون کار: رای هیاتهای تشخیص پس از 15 روز از تاریخ ابلاغ آن لازم الاجرا می‌گردد و در صورتی که ظرف مدت مذکور یکی از طرفین نسبت به رای مزبور اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را کتبا” به هیات حل اختلاف تقدیم می‌نماید رای هیات حل اختلاف پس از صدور قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. نظرات اعضای هیات بایستی در پرونده درج شود.

ترکیب هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما

ماده 160 قانون کار: هیات حل اختلاف استان از سه نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان یا کانون انجمنهای صنفی کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران واحدهای منطقه و سه نفر نماینده کارفرمایان به انتخاب مدیران واحدهای منطقه و سه نفر نماینده دولت ( مدیر کل کار و امور اجتماعی، فرماندار و رئیس دادگستری محل و یا نمایندگان آنها) برای مدت 2 سال تشکیل می‌گردد. در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیاتها، وزارت کار و امور اجتماعی می تواند نسبت به تشکیل چند هیات حل اختلاف در سطح استان اقدام نماید.

وکیل ملکی تهران | وکیل ملکی تهران ویلا

نحوه رسیدگی هیات حل اختلاف وزارت کار تهران

ماده 162 قانون کار: هیاتهای حل اختلاف از طرفین اختلاف برای حضور در جلسه رسیدگی، کتبا” دعوت می‌کنند، عدم حضور هر یک از طرفین یا نماینده تام الاختیار آنها مانع رسیدگی و صدور رای توسط هیات نیست: مگر آنکه هیات حضور طرفین را ضروری تشخیص دهد، در این صورت فقط یک نوبت تجدید دعوت می نماید. در هر حال هیات حتی الامکان ظرف مدت یکماه پس از وصول پرونده رسیدگی و رای لازم را صادر می نماید.

ماده 165 قانون کار: در صورتیکه هیات حل اختلاف اخراج کارگر را غیر موجه تشخیص داد، حکم بازگشت کارگر اخراجی و پرداخت حق السعی اورا از تاریخ اخراج صادر می‌کند و در غیر اینصورت ( موجه بودن اخراج) کارگر، مشمول اخذ حق سنوات به میزان مندرج در ماده 27 این قانون خواهد بود.

تبصره- چنانچه کارگر نخواهد به واحد مربوط بازگردد، کارفرما مکلف است که بر اساس سابقه خدمت کارگر به نسبت هر سال 45 روز مزد و حقوق به وی بپردازد.

ماده 166 قانون کار: آراء قطعی صادره از طرف مراجع حل اختلاف کار، لازم الاجرا بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجرا گذارده خواهد شد.

چگونه به رای قطعی هیات حل اختلاف وزارت کار تهران اعتراض کنیم؟

مرجع اعتراض به رای قطعی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما در وزارت کار تهران و سایر ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستانها، دیوان عدالت اداری است که می‌توان دادخواست مربوطه را از طریق دفاتر نمایندگی دیوان عدالت اداری در مراکز استانها نیز ثبت نمود.

وکیل مفاسد اقتصادی کرج

درباره نحوه تنظیم دادخواست اعتراض به رای قطعی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما، به دیوان عدالت اداری با وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مشاوره فرمایید.

تقاضای دستور موقت در دیوان عدالت اداری

با توجه به اینکه رای هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما قطعی و قابل اجراست، در صورتی که اقدام به تقدیم شکایت به دیوان عدالت اداری نموده و تقاضای نقض حکم قطعی وزارت کار تهران را دارید، در صورتی که موضوع فوریت داشته و اجرای حکم موجب ورود ضرر و زیان غیر قابل جبران خواهد شد، امکان درخواست صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف اجرای حکم وجود دارد.

درخواست صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری، با تقدیم دادخواست انجام می‌شود.

اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری

پس از صدور رای قطعی در دیوان عدالت اداری در صورتی که موجبات اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری که شرایط آن قابل مطالعه در سایت موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان می‌باشد، امکان تقدیم درخواست اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری و تقاضای توقف اجرای حکم وجود دارد.

مرجع رسیدگی به شکایت کارفرما از کارگر

معمولا به دلیل عدم حاضر شدن سر کار، خیانت در امانت کارگر، بی احتیاطی در استفاده از دستگاههای کارگاه، قصور و تقصیر کارگر، از جمله شکایت های کارفرما از کارگر است که در مورد اول می‌تواند با وجود شرایط قانونی نسبت به اخراج کارگر اقدام نماید و در سایر موارد نیز دادسرای عمومی محل وقوع جرم صالح به رسیدگی است.

دفتر وکیل وزارت کار تهران

امکان مشاوره با وکیل متخصص روابط کارگر و کارفرما، نحوه شکایت از کارگر خاطی، تنظیم لایحه برای دادگاه وزارت کار تهران، و معرفی بهترین وکیل دیوان عدالت اداری شمال تهران، در موسسه حقوقی و داوری بین المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان و دفتر وکالت محمدرضا مهری وجود دارد.

وکیل مشهد

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل متخصص وزارت کار تهران، مشاوره آنلاین با وکیل روابط کارگر و کارفرما، معرفی بهترین وکیل وزارت کار تهران، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

021-88663925

021-88663926

021-88663927

021-88663628

021-88799562

021-88795408

021-88796143

09120067665

گروه وکلای مهر

[/stextbox]

 

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *