کلاهبرداری اینترنتی


امروز با موضوع کلاهبرداری اینترنتی با شما هستیم.

انواع روش‌های کلاهبرداری مرسوم که قبل از پیدایش اینترنت و رایانه‌ها وجود داشت امروزه به صورت آنلاین و در فضای مجازی ارتکاب می‌یابد. آیا سوال شما در خصوص کلاهبرداری اینترنتی است؟

  • آیا مراحل حقوقی دعاوی کلاهبرداری اینترنتی را می دانید؟
  • آیا می‌دانید ارکان و عناصر اصلی برای تحقق جرم کلاهبرداری اینترنتی چیست؟
  • آیا مصادیق کلاهبرداری اینترنتی را می دانید؟
  • آیا می دانید مجازات جرم کلاهبرداری اینترنتی چیست؟
  • آیا شما به وکیل متخصص در دعاوی کلاهبرداری اینترنتی نیاز دارید؟

وکیل کلاهبرداری وکیل کلاهبرداری اینترنتی وکیل پایه یک دادگستری

 

در مقاله پیش رو که توسط مشاورین و کارشناسان ارشد موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان برای شما عزیزان به رشته تحریر در آمده است، سعی بر آن شده است که جرایم رایانه‌ای و کلاهبرداری اینترنتی و سایر مصادیق آن مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و پاسخ سوالات شما عزیزان به صورت کامل شرح داده شود.

ارکان تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری اینترنتی

رکن قانونی و مجازات جرم کلاهبرداری اینترنتی

قانون گذار ایران، در باب مربوط به کلاهبرداری مرتبط با رایانه در قانون جرائم رایانه‌ای مقرر می دارد: هركس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده‌ها یا مختل كردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد.

شایان به ذکر است که با توجه به تغییر قوانین جزایی مدت زمان حبس و میزای جزای نقدی هر چند سال یک بار تغییر می‌کند.

عنصر یا رکن مادی جرم کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی، مستلزم انجام فعل مثبت خارجی است و ترک فعل یا عدم انجام فعل، نمی‌تواند به عنوان عنصر مادی جرم کلاهبرداری اینترنتی محسوب شود. عمل مرتکب در این جرم از طریق افعال ذیل صورت می‌گیرد:

  • وارد کردن داده ها
  • تغییر داده ها
  • محو داده ها
  • ایجاد یا متوقف کردن داده ها
  • مختل کردن سامانه

کلاهبرداری از طریق وارد کردن داده‌هایی در کامپیوتر نتیجه آن تاثیر و اختلال در داده پردازی رایانه و یا سبب شروع آن است.

اما تغییر، شامل تغییر غیر مجاز داده ها و اطلاعات است که به این طریق مال، وجه و خدمات مالی تحصیل می‌شود. از طریق محو، نیز داده‌های رایانه‌ای و مخابراتی حذف می‌شود.

متوقف کردن داده ها نیز شامل نگه داشتن و اختفای داده هاست که سبب می‌شوند عمل پردازش رایانه به صورت عادی انجام نشود.

مختل کردن سامانه، مداخله در عملکرد سیستم یا اختلال غیر قانونی در عملکرد سیستم است که اگر منجر به تحصیل مال و منفعت شوند کلاهبرداری اینترنتی محسوب خواهند شد.

موضوع جرم کلاهبرداری اینترنتی

در موضوع کلاهبرداری اینترنتی، در اکثر موارد، اموالی که داده‌های رایانه‌ای جایگزین آن می‌شوند، غیر مادی هستند مانند سپرده ها، مطالبات، زمان کار، ارزش اعتبارات و نتایج محاسبات ترازنامه ها و یا دستکاری های مربوط به حقوق کارمندان، صورت حساب ها، مستمری ها، حق بیمه تامین اجتماعی و همچنین دستکاری ترازنامه های سود و زیان بانکی که به وسیله رایانه تهیه شده است.

روش های ارتکاب جرم کلاهبرداری اینترنتی

کلاهبرداری از طریق حراج و خرده فروشی های آنلاین در تجارت الکترونیک

در بین کلاهبرداری های آنلاین، طرح‌های حراجی و خرده فروشی از طریق تجارت الکترونیک، متداول‌ترین نوع کلاهبرداری است.

این نوع کلاهبرداری، کلاهبرداران با ادعاهای کذب و دروغ های تبلیغاتی در مورد فروش کالاها و خدمات مشتریان خود را جذب می کنند.

کلاهبرداری اینترنتی از طریق کارت های اعتباری

کلاهبرداران در این روش کارت های اعتباری دیگران را که به صورت غیر قانونی به دست آورده‌اند، به جای صاحبان اصلی آنها مورد استفاده قرار می دهند و خرید اینترنتی می کنند.

کلاهبرداری اینترنتی از طریق طرح‌های سرمایه گذاری و شرکت های تجاری

در این روش کلاهبرداران با تبلیغات دروغین، قربانیان خود را از طریق رایانه و اینترنت به سرمایه گذاری یا خرید سهام شرکت ها تشویق می کنند.

اعضای یک شرکت در حال ورشکستگی یا یک شرکت بی رونق، با حربه های مختلف، توجه سایر سرمایه گذاران را به خود جلب می کنند تا قیمت سهام شرکت را بالا ببرند تا فرصتی برای فروش سهام خود با قیمت مناسب بیابند.

عنصر معنوی جرم کلاهبرداری اینترنتی

از آنجایی که جرم کلاهبرداری اینترنتی جرمی مقید است، می‌بایست لزوما منجر به تصاحب و تحصیل وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری گردد.

بنابراین جرم کلاهبرداری اینترنتی در زمره جرائم عمدی است و دادگاه ملزم است سوء نیت عام و سوء نیت خاص مرتکب جرم کلاهبرداری اینترنتی را احراز نماید.

 سوء نیت عام در جرم کلاهبرداری اینترنتی: اراده خودآگاه مرتکب در استفاده غیر مجاز از سامانه های رایانه‌ای و مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل واردکردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه است.

سوء نیت خاص در جرم کلاهبرداری اینترنتی: تحصیل مال یا وجه یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری است.

وکیل جرایم اینترنتی وکیل کلاهبرداری وکیل فضای مجازی

وکیل متخصص در طرح دعوی کلاهبرداری اینترنتی

برای یافتن اسامی وکلای دادگستری، می توانید به سایت کانون وکلا مراجعه فرمایید و یا از طریق سامانه های اطلاع رسانی نسبت به اطلاع از سوابق وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده‌های کلاهبرداری اینترنتی، جستجو فرمایید.

موسسه حقوقی مهر پارسیان با تشکیل گروه وکلای مهر و به کارگیری بیش از 100 وکیل پایه یک دادگستری در سطح ایران و در سطح بین‌الملل، آماده ی ارائه ی مشاوره حقوقی و قبول وکالت در تمامی زمینه ها می‌باشد.

با توجه به امور تخصصی جرم کلاهبرداری اینترنتی و استفاده از وکلای متخصص و مجرب در پرونده‌های کلاهبرداری اینترنتی، شما عزیزان می توانید با وکلا و مشاورین زبده موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان مشورت نمایید و اطلاعات لازمه را از ما دریافت نمایید.

جهت رزرو وقت مشاوره حقوقی آنلاین و بدون نیاز به مشاوره حضوری، هم اکنون می توانید با موسسه حقوقی مهر پارسیان تماس بگیرید.

 

021-88795408

021-88796143

09120067665

09120067669

موسسه حقوقی مهر پارسیان

 

5/5 - (22 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *