شکایت از دکتر زنان و ماما

امروز با موضوع شکایت از پزشک زنان و ماما با شما هستیم.

ماما به شخصی اطلاق می شود كه تحصيلات مامايی را در حد كارشناسی و كارشناسی ارشد، برابر مقررات در مراكز آموزش داخلی و خارجی به پايان رسانيده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامايی از مقامات صلاحيت دار مربوطه شده باشد.

او باید قادر به نظارت، مراقبت و توصیه به زنان در طی دوران حاملگی، زایمان و دوره بعد از زایمان، هدایت زایمان‌ها به مسئولیت خود و مراقبت از نوزاد و شیرخوار و کودک زیر شش سال باشد.

این مراقبت شامل پیشگیری،کشف حالات غیر طبیعی در مادر و کودک، فراهم ساختن کمک های پزشکی و اجرای اقدامات اورژانس در نبود کمک پزشکی می‌باشد.(پس در زمانی که کمک پزشکی موجود باشد این مسوولیت ماما منتفی است)

ماما وظيفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت نه تنها برای زنان بلكه برای خانواده و جامعه دارد. کار ماما باید  شامل: آموزش دوران بارداری، آماده كردن والدين براي پذيرش وظائف پدری و مادری، تنظيم خانواده، و مراقبتهای كودك و بعضی از موارد تشخيص و درمان بيماريهاي شايع دستگاه تناسلي زنان و مشاوره دوران يائسگي مي باشد.

او می‌تواند در بیمارستانها، درمانگاهها، واحد های بهداشتی ،منازل (مشاوره مامائی و زایمان در منزل ) و هر شکل دیگری از ارائه خدمات درمانی کار کند.

نکات مهم شکایت از دکتر زنان و ماما در تجویز دارو و تکالیف داروخانه

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

اگر از تجویز اشتباه دارو توسط پزشک دچار مشکل شدیم چه کنیم؟

اگر داروخانه داروی اشتباه یا فاسد دهد چه مجازاتی دارد؟

ماما چه داروهایی می‌تواند تجویز نماید؟

[/stextbox]

وفق آیین نامه تعیین حدود صلاحیت ماما، ماما می‌تواند داروهای زیر را تجویز نماید

1- انواع ويتامين ها خوراكي ويتامينهاي گروه B بصورت آمپول و كپسول ، قرص و شربت ،قطره و پماد ويتامين A+D

درخواست تخفیف مجازات پس از رای قطعی

2-تركيبات آهن و مواد معدني بصورت قرص و كپسول

3-واکسن ضد کزاز و یا توام بالغین

4-داروهاي ضد درد قرص و شياف و آمپول و مسکن هائی مانند  هيوسين، استامینوفن، مفناميك اسيد، دیکلوفناک، ایبوپروفن

5-محلولهاي ضدعفوني كننده

6-سرمهاي  قندي 5% قندي نمكي ، رينگر لاكتات

7-قرص و شربت آنتي اسيد و ضدنفخ ( آلومينيوم ام جي ، ام جي اس ، پانكراتين ، دايجستيو ،دايمتيكون)

8-ملين هاي مجاز دوران بارداري

8-سنتو سينون

9- داروهاي بي حسي موضعي بصورت پماد و آمپول (مثل لیدوکائین برای ترمیم اپی زیاتومی )

10- پماد و شياف آنتي هموروئيد

11- آمپول پروژسترون

12- قرص و آمپول مترژن( داخل عضله) و با در نظر داشتن شرایط بیمار

13- آنتي بيوتيكها مثل  پني سيلين و مشتقات آن، آمپي سيلين ( خوراكي و تزريقي ) سفالكسين خوراكي ،داكسي سيكلين ،

آموكسي سيلين) خوراكي (با رعايت ملاحظات تشخيصي مثل حساسيت به پني سيلين وگرفتن سابقه آلرژي

14- آمپول روگام

15-سولفات منیزیم (دوز اولیه در واحد های تسهیلات زایمانی و در موارد اورژانس)

16- داروهاي مورد نياز جهت احياء

17- كرم ، ژل- پماد، قرص خوراکی وشیاف و قرص واژينال ، كلوتريمازول ، نيستاتين ، بتادين ، تريپل سولفا ،مترونيدازول ،

ميكونازول و تركيبات مشابه

18- داروهاي ضد خارش SAFE در حاملگي مانند لوسيون ژرانيوم

19-انواع قرصهاي ضد بارداري

20-با توجه به رواج داروهاي گياهي و ورود آن به دسته داروهاي كشور و بي خطر تشخيص دادن آنها  انواع داروهاي گياهي مجاز در بارداري و شيردهي قابل تجويز است.

آیا تشخیص اشتباهی ماما جرم است؟

چنانچه بیماری به پزشک مراجعه کند و پزشک بیماری را تشخیص ندهد، این موضوع حتما به معنی خطاکار بودن پزشک نیست. باید توجه کرد که ماهیت بیماری‌های انسان و مسائل پزشکی بسیار پیچیده است؛ به طوریکه گاهی تشخیص بسیار ساده و گاهی هم بسیار دشوار است؛ چرا که بیماری‌ها همیشه تظاهرات یکسان و استانداردی ندارند و گاهی تظاهرات‌شان تیپیک نیست و ممکن است پزشک را به اشتباه بیندازند.

شهادت در امور کیفری

تشخیص این موضوع که آیا پزشکی که بیماری‌ای را در یک یا چند جلسه ویزیت تشخیص نداده، آیا دچار خطای پزشکی شده است یا خیر؟ تشخیصی بسیار فنی و تکنیکال است که از عهده یک فرد ناآگاه به امور پزشکی و حتی یک متخصص معمولی بر نمی‌آید.

در این زمینه معمولا گروهی از متخصصان درباره اینکه این تشخیص درست بوده یا نه، اظهار نظر می‌کنند. پس پیشنهاد می‌شود قبل از طرح شکایت علیه پزشک با وکیل مجرب در این زمینه تماس حاصل نمایید تا بتواند از نقطه نظر حقوقی در حضور متخصص در این زمینه موضوع شما را بررسی نماید.

اگر از اشتباه ماما آسیبی به مادر یا طفل رسید تکلیف چیست؟

طبق قانون اگر صدمه‌ای به کسی به دلیل خطای پزشکی وارد شود این صدمه باید جبران شود، در حوزه مالی یا خود پزشک این صدمه را جبران می‌کند و یا بیمه مسئولیت پزشکان را می‌پردازد و میزان آن نیز بر اساس ملاک‌های پزشکی قانونی مشخص می‌شود. البته گاهی برخی خطاهای پزشکی جنبه انتظامی هم پیدا می‌کنند و خطا آنقدر جدی است که نظام پزشکی مجازاتی غیر از مجازات مالی مانند بستن مطب و … هم برای پزشک در نظر گرفته است. بنابراین احکام مجازات‌ها بر اساس درجه خطا مشخص می‌شود.

اگر داروخانه به دارو به مردم ندهند یا گرانفروشی کنند یا داروی فاسد ویا اشتباه بدهد چه مجازاتی برای این اعمال در نظر گرفته شده است؟

جالب توجه است که جرایم تعیین شده توسط قانون گذار برای مجازات داروخانه‌های خاطی سنگین و متفاوت است. اگر چه تعیین و بررسی دقیق هر یک از جرایم بر عهده نهاد نظارتی مربوطه است، اما بعضی از جرایم تعیین شده به این شکل است.

وکیل تصادفات رانندگی

داروخانه دار براساس قانون تعزیرات حکومتی موظف است تمام کالاهای خریداری شده را تا اتمام موجودی به مردم بفروشد و در صورت خودداری، در مرتبه اول به اخطار کتبی با درج در پرونده و الزام به عرضه کالا با قیمت تعیین شده، مرتبه دوم جریمه نقدی تا مبلغ 500 هزار ریال، مرتبه سوم قطع سهمیه تا مدت سه ماه و مرتبه چهارم تعطیلی موقت تا یک سال محکوم می شود.

البته در این مورد موضوع اثبات جرم مطرح است و تخلف باید به اثبات برسد.هم چنین در عرضه اشتباه دارو اگر استفاده از مواد دارویی منتهی به فوت بیمار شود، قانونگذار مجازات سخت اعدام را پیش بینی کرده است. البته این مجازات اعدام به این شرط است که دلیل فوت تنها به واسطه استفاده از دارو ی اشتباه یا فاسد باشد، اما اگر یکی از علل فوت باشد، زندان در مقاطع مختلف زمانی پیش‎بینی شده است.

برای گران فروشی دارو هم مجازات های نقدی تا چند برابر قیمت دارو با توجه به تکرار و دفعات گران فروشی مشخص شده است.

چه راه‌هایی برای شکایت از داروخانه‌های متخلف وجود دارد؟

با توجه به قوانین  موضوعه در  زمینه حقوق مصرف کننده، در مورد جرایم و  مجازات‌های به وجود آمده توسط داروخانه ها راه‌هایی برای طرح شکایت وجود دارد تا در صورت وجود شکایت و یا خطای رخ داده از سوی داروخانه بتوانیم از آن مسیرها حق خود را پیگیری کنیم.

نخستین محل برای شکایت و البته ساده ترین آن تماس تلفنی با سامانه دانشگاه علوم پزشکی است. برای اعلام هرگونه تخلف داروخانه‌ها در هر زمینه‌ای می‌توانید به شماره تماس 1490 اطلاع داده و کد پیگیری شکایت خود را دریافت کنید.

وکیل تخصصی شکایت از دندانپزشک

در صورت لزوم نیز برای شکایت حضوری به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه نمایید.

شکایت از گرانفروشی داروخانه

مسئله مهمی که شاید خیلی از ما درگیر آن باشیم و در مراجعات مختلف به داروخانه نیز برایمان رخ داده باشد، تفاوت قیمت درج شده بر روی جعبه دارو قیمت دریافتی داروخانه باشد.

دلیل اصلی این اتفاق که در سراسر کشور نیز وجود دارد، ناتوانی واحدهای تولید دارو در درج قیمت جدید بر روی بسته بندی آنهاست. در طول سال با تغییر قیمت تمام شده دارو برای شرکت‌های داروساز، قیمت هر دارو ممکن است تفاوت‌های زیادی کند.

اما به دلیل این که قیمت درج شده قیمت اولیه است، نمی توان آن را تغییر داد.

به همین علت داروخانه ها ناگزیر از اعمال قیمت جدید داروها هستند چون با قیمت بالاتر خود داروخانه آن دارو را خریداری کرده است.

البته دراین میان افرادی نیز پیدا می شوند که از این فضا سوء استفاده کرده و قیمت های چندین برابری را اعمال می‌کنند.

برای حل این مسئله می توانید با تماس با سامانه 1490 قیمت عرضه شده را اطلاع داده تا در صورت گران فروشی بیش از حد واقعی با آن دارو خانه برخورد صورت بگیرد.

دومین راهکاری که در قوانین و مقررات برای این مسئله به آن اشاره شده سازمان نظام پزشکی است که تخلفات اداری و انتظامی داروسازها را مورد رسیدگی قرار می‌دهد و نتیجه آن برخورد انتظامی با داروساز خواهد بود که موارد مختلفی از جریمه مانند توبیخ کتبی تا لغو پروانه داروخانه در نظر گرفته می شود.

مجازات تعرض به محیط زیست

مسیر دیگری که برای شکایت از داروخانه وجود دارد، مراجعه به تعزیرات حکومتی است.

داروخانه هم چون دیگر واحدهای صنفی موجود در بازار باید تحت قوانین تعزیرات حکومتی قرار داشته باشد و در صورت تخلف این نهاد نظارتی به شکایات صورت گرفته رسیدگی خواهد کرد.

در صورت وقوع آسیب ناشی از تخلف داروخانه در دادن داروهای فاسد و یا غیر مجاز در تهران ‌می‌توانید به دادسرای ویژه جرایم پزشکی و دارویی مراجعه نموده و در سایر شهرستان‌ها به دادسرای محل وقوع جرم.

وکیل شکایت از دکتر زنان و ماما

[stextbox id=’mehri’ direction=’rtl’]

اگر نیاز به خدمات مشاوره حقوقی و داوری در مباحث پزشکی یا مامایی یا سایر موارد دارید جهت مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص موضوعات کیفری، حقوقی، ملکی، خانواده، مطالبه مهریه، نفقه، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، از روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان تماس بگیرید.

021-88799562

021-88795408

021-88796143

در صورت ضرورت و فوریت موضوع و درخواست وکیل خارج از ساعات یاد شده با شماره همراه اعلامی تماس حاصل فرمایید.

09120067665

گروه وکلای مهر 

[/stextbox]

 

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *