استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال

استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال

استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال


در مقاله استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال به بررسی ماهیت کیفری جرم استخراج (ماینینگ) غیر مجاز رمز ارز در نظام حقوقی ایران خواهیم پرداخت.

امروزه کسب درآمد از رمز ارز ها و استخراج این ارز ها، یکی از مهمترین روش‌ های کسب درآمد به ­شمار می‌ رود. فعالین بازار های رمز ارز ها علاوه ­بر معامله کردن این ارز ها، به­ کار استخراج رمز ارز ها نیز می‌ پردازند و این کسب درآمد از رمز ارز ها، به ­صورت یک اپیدمی در دنیای سایبری امروز مطرح شده است، این موضوع هر روز در حال توسعه بیشتر است و ابعاد قضیه نیز به تناسب آن تغییر قابل توجهی می­ کند. دگرگونی قوانین و مقررات یا نوسان­ های قیمت و ارزش رمز ارز ها، تمایل­ ها و گرایش­ ها را دچار تحول می­ کند و به­ هر حال این موضوع تا همیشه وجود خواهد داشت و نمی­ توان مانع آن شد.

روش­ ها و شیوه­ های درآمدی از طریق رمز ارز ها به اشکال مختلف که از رایج­ ترین آن ها، استفاده از دستگاه هایی موسوم به ماینر است و وظیفه آن ها استخراج رمز ارز های مربوطه می­ باشد، بهره­ برداری از ماینر ها در حال افزایش است و بیت­ کوین و اتریوم از معروف‌ ترین رمز ارز ها می‌ باشند که می‌ توان آن‌ ها را استخراج نمود. این کار نیز باید به ‌صورت قانونی و بر طبق قوانین موجود با خرید دستگاه های استخراج رمز ارز ها (بیت­ کوین) باید صورت بگیرد وگرنه مشمول مجازات خواهد بود، تنها رمز ارز هایی که دارای مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت، هستند را می‌ توان استخراج نمود و در صورت استخراج سایر ارز ها، نهاد های نظارتی پیگیر تخلفات خواهند شد.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

استخراج (ماینینگ) رمز ارز

استخراج رمز ارز یک فرآیند پیچیده محاسباتی و فن آوری برای اعتبار سنجی تراکنش ­های رمز ارز ها از طریق شبکه رمز ارز ها است. به تعبیر دیگر، منظور از استخراج (Mining) رمز ارز همان اتفاقی است که برای استخراج سنگ ­ها و فلز های گران‌ بها از معادن جهت استفاده رقم می­ خورد، با این تفاوت که در دنیای رمز ارز ها، استخراج به مجموعه فرآیند هایی گفته می‌ شود که طی آن در شبکه بلاک­ چین سکه‌ های جدید به دست می‌ آید.

اهداف استخراج رمز ارز

استخراج رمز ارز دو هدف کلی، به شرح ذیل را دنبال می ­کند که عبارتند از؛

  • تولید رمز ارز های جدید.
  • تائید تراکنش‌ های شبکه.

اوصاف انحصاری استخراج رمز ارز ها

استخراج رمز ارز ها (بیت ­کوین و سایر رمز ارز های مجاز) اوصاف منحصر به فردی دارد که، سبب تمایز آن ها از سایر پول‌ های رایج دنیا می‌ شود و این ویژگی‌ ها به شرح ذیل عبارتند از؛

  •  عدم تائید و اثبات معامله،
  • عدم نیاز به نظارت سازمانی خاص،
  • به دلیل نبود قوانین پیچیده و سخت، روال استخراج رمز ارز ها راحت و آسان است،
  • سختی و پیچیدگی و امنیت بالا فرآیند استخراج رمز ارز ها،
  • ناشناس بودن هویت استفاده­ کنندگان دستگاه های استخراج رمز ارز،
  • عدم تعلق مالیات به دستگاه‌ های استخراج رمز ارز ها،
  • غیر قابل برگشت بودن تراکنش‌ ها.

دستگاه استخراج رمز ارز

دستگاه استخراج رمز ارز (ماینر) رایانه­ های سخت افزاری هستند که در شبکه استخراج رمز­ ارز ها تراکنش‌ ها را تائید و پردازش می‌ کنند که منجر به ایجاد و یا استخراج رمز ارز های جدید می‌ شوند. هر دستگاه استخراج رمز ارز (ماینر) مخصوص یک رمز ارز محسوب می­ شود و رایانه‌ های شبکه تراکنش را در ازای پرداخت به رمز ارز پردازش می‌ کنند.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

بلاک­ چین

بلاک­ چین (Blockchain) از دو کلمه بلاک (Block) و چین (Chain) متشکل شده و معنای لغوی بلاک­ چین، زنجیره بلاک (زنجیره بلوک) است، در واقع در مورد زنجیره‌‌ ایی از اطلاعات دیجیتالی است که هر بلاک این اطلاعات را در خود نگهداری می‌ کند، به تعبیر دیگر، بلاک­ چین یک دفتر کل توزیع شده، غیر متمرکز و اشتراکی است که به صورت زنجیره‌ ای از سوابق به نام بلاک ساخته شده است. هر بلاک در این زنجیره، مسئول ذخیره‌ سازی نوعی از اطلاعات (مانند سوابق معامله­ ها) است. بلاک­ چین، ارزش رمز ارز و تمام کوین­ ها را تامین می‌ کند.

استخراج (ماینینگ) غیر مجاز رمز ارز

اشخاص با تصور کسب ثروت‌ های کلان و آسان به کار استخراج (ماینینگ) رمز ارز می­ پردازند و در کنار استفاده‌ کنندگان از دستگاه‌ های استخراج برخی مشاغل، مانند: تهیه، ارائه و نصب دستگاه، تهیه و ساخت محفظه بی‌ صدا نمودن فعالیت دستگاه و… به وجود آمده است.

انواع ارز دیجیتال

در این میان برخی افراد از جرم نبودن تولید و استخراج ارز دیجیتال حرف می‌ زنند، اما صرف نظر از تولید رمز ارز و استخراج آن در خصوص استفاده از دستگاه‌ های استخراج هر چند قانونی صریح در این خصوص وجود ندارد لیکن موضوع بدین شکل نمی‌ باشد چرا که از مقررات لازم الاجراء فعلی احکامی قابل استنباط می‌ باشد.

در خصوص دستگاه استخراج‌ کننده ارز دیجیتال یا ماینر باید گفت که ماینر تنها به وسیله پردازشگر‌ های قدرتمند قادر اند کار تائید تراکنش‌ های تولید ارز‌ های رمز نگاری شده را انجام دهند که فعالیت آن نیاز به اتصال به شبکه برق دارد. از سوی دیگر اکثر دستگاه‌ ها به روش غیر قانونی و قاچاق وارد کشور شده‌ اند و ابهام مهمی که در این حوزه وجود دارد این است که عمل استخراج توسط اموال قاچاق صورت می‌ گیرد.

جرم استخراج غیرمجاز رمزارز

در ارتباط با ممنوع بودن استخراج (ماینینگ) ارز به نحو غیر قانونی و جواز دستگاه‌ های استخراج باید گفت که به موازات هشدار‌ های اعلامی مسئولان ذی­ ربط و اخبار کشف مزارع استخراج بیت­ کوین و دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق و نیز جمع‌ آوری دستگاه‌ های استخراج رمز ارز (ماینر) و ابزار‌ های آن‌ ها، بسیاری از افراد از سود سرشار استخراج این ارز دیجیتالی صحبت می‌ کنند و در راستای تامین امنیت معامله­ ها در رمز ارز‌ ها از کد‌ های فوق‌ العاده پیچیده برای رمز‌ گذاری اطلاعات حساس مالی و انتقال آن‌ ها استفاده شده است و در بیان تفاوت ارز‌ های سنتی با ارز‌ های دیجیتال باید به این نکته توجه داشت که انتشار و تولید ارز‌ های سنتی در دست دولت‌ ها و با نظارت آن‌ ها است، اما ارز‌ های دیجیتال یک ارز آزاد محسوب می­ شود که انتشار آن در اختیار هیچ شخص و شرکتی نیست و در بستر فضای مجازی تولید می‌ شوند.

توسعه‌ دهندگان رمز ارز‌ ها این کد‌ ها را بر پایه اصول پیچیده فنی و رایانه‌ ای بنا کرده‌ اند که آن‌ ها را غیر قابل نفوذ می‌ کند. ارز‌ های دیجیتال امکان معامله شدن توسط ارز‌ های واقعی را نیز دارا می‌ باشند و می‌ توان در بعضی از مارکت‌ های خاص و صرافی‌ های شناخته شده ارز‌ های دیجیتال را با دلار، پوند، یورو و… جایگزین نمود. این دسته از ارز‌ ها که شامل بیت­ کوین و سایر آلت­ کوین‌ ها از جمله؛ اتریوم، کاردانو و… می­ شوند روز به روز در حال گسترش می‌ باشد و به عنوان یکی از مهمترین ارز‌ های مبادلاتی در عرصه تجارت مطرح شده­ اند.

فرآیند صدور مجوز استخراج رمز ارز ها

با توجه به آثار مخرب استفاده از این دستگاه‌ ها بر شبکه تولید و توزیع برق کشور هیات وزیران با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی مصوباتی پیرامون تکلیف دارندگان دستگاه‌ های استخراج (ماینر) و نحوه فعالیت و مجوزات آن تصویب کرده است که بر اساس این مصوبه­ ها استفاده از رمز ارز‌ ها فقط با قبول مسئولیت خطر پذیری (ریسک) از سوی متعاملین صورت می‌ گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نبوده و استفاده از آن در مبادله­ های داخل کشور مجاز نخواهد بود.

استخراج فرآورده‌ های پردازشی رمز نگاری شده رمز ارز ها، با اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است، لیکن کلیه دارندگان دستگا‌ه‌ های استخراج رمز ارز (ماینر) را مکلف نموده که حداکثر ظرف مدت 1 ماه از زمان اعلام وزارت صنعت معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هویتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاه‌ هایی که در مالکیت آن‌ ها است، در سامانه‌ ای که وزارت صنعت معدن و تجارت تعیین کرده، طبق فرم موجود در این سامانه اقدام کرده و از طریق درگاه پرداخت اینترنتی در نظر گرفته شده در همین سامانه، نسبت به پرداخت کلیه حقوق و عوارض دولتی اقدام کنند.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

مشاور حقوقی سرمایه گذاری رمز ارز

اگر چه ثبت دستگاه‌ های استخراج رمز ارز در این سامانه به ­صورت خود اظهاری و اختیاری است، اما در صورت ثبت نشدن دستگاه‌ ها و پس از گذشت 1 ماه از تاریخ شروع ثبت، عواقب ناشی از عدم ثبت دستگاه‌ ها در سامانه بر عهده مالک و دارنده دستگاه خواهد بود.

بر اساس پیش‌ بینی‌ های صورت گرفته در مصوبه هیأت دولت اگر دارندگان دستگاه‌ های استخراج رمز ارز در دوره در نظر گرفته شده در مصوبه اقدام به ثبت دستگاه‌ های خود در سامانه مورد نظر وزارت صنعت معدن و تجارت نکنند، سازمان تعزیرات تکلیف آن دستگاه‌ ها را مشخص خواهد کرد و البته این مصوبه به وزارت صنعت معدن و تجارت این اختیار را داده است تا در مناطق آزاد تجاری صنعتی و به ویژه اقتصادی، صلاحیت صدور مجوز یاد شده را به سازمان‌ های مناطق مربوط حسب مورد واگذار نماید.

وکیل تخصصی الزام به تنظیم سند رسمی

تکلیف سازمان ملی استاندارد در برابر واردات دستگاه های استخراج رمز ارز

طبق «تصويب­ نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» در خصوص مجوز لازم جهت واردات دستگاه‌ های استخراج‌ کننده (ماینینگ) به عنوان یک کالای مجاز مشروط (کالایی که واردات”ورود”) آن ها مستلزم طی کردن تشریفات گمرکی باید انجام بگیرد، تا بر اساس قانون، مجوز لازم از سوی مرجع مربوطه صادر شود. سازمان ملی استاندارد ایران مکلف گردیده تا با همکاری وزارتخانه‌ های نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات برچسب انرژی و استاندارد‌ های کیفیت توان الکترونیکی و استاندارد‌ های فناوری مرتبط برای تولید و واردات تجهیزات مربوط به دستگاه‌ های استخراج را تدوین و ابلاغ نماید.

تکلیف وزارتخانه‌ های نیرو و نفت در برابر تامین برق دستگاه های استخراج رمز ارز

طبق «تصویب­ نامه در خصوص استفاده از رمز ارز ها مصوب 1398» تامین برق متقاضیان استخراج رمز ارز‌ ها فقط با دریافت انشعاب برق از شبکه سراسری یا احداث نیروگاه جدید خارج از شبکه سراسری صورت می‌ گیرد و وزارتخانه‌ های نیرو و نفت مکلف اند که طی مصوبه­ ها، حسب مورد، ساعت و زمان اوج مصرف در طی سال را تعیین و ابلاغ و از طریق شرکت‌ های تابع و وابسته با نصب کنتور هوشمند نسبت به کنترل مصرف در این ساعات اقدام نمایند، از نکته­ های برجسته این مصوبه­ ها عبارتند از؛

  • ممنوعیت استفاده از انشعاب برق و گاز مصرف خانگی، عمومی، کشاورزی، صنعتی و سایر مصارف برای استخراج رمز ارز‌ ها (ماینینگ)،
  • تعیین شرایط اعطاء مجوز به معنای بدون محدودیت بودن استفاده از شبکه برق نبوده،
  • ممنوعیت مصرف برق و گاز ولو در شبکه مجاز برای استخراج، در ساعت و زمان اوج مصرف.

تکلیف دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) و ضمانت اجرای تخلف از آن

كليه دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مكلف هستند ظرف 1 ماه از زمان اعلام وزارت صنعت معدن و تجارت، نسبت به ثبت مشخصات هويتی خود به همراه تعداد و نوع دستگاه هايی كه در مالكيت آن ها می باشد، در سامانه­ ای كه وزارت مذكور تعيين می نمايد، طبق برگه (فرم) موجود در اين سامانه اقدام نموده و حسب مورد از طريق درگاه پرداخت اينترنتی تعبيه شده در همين سامانه، نسبت به پرداخت كليه حقوق و عوارض دولتی اقدام نمايند و اگر دارندگان دستگاه های مذکور ظرف مهلت مقرر فوق­ الذکر نسبت به اعلام و ثبت دستگاه ها و پرداخت حقوق و عوارض دولتی مرتبط با آن اقدام ننمايند، سازمان تعزيرات حكومتی پرونده­ های موجود را مبتنی بر دستورالعمل موضوع اين تصويب­ نامه تعيين تكليف خواهد نمود.

دستگاه های استخراج رمز ارز ها (ماینر ها)

دستگاه های استخراج رمز ارز ها (ماینر ها) دستگاه‌ هایی پیشرفته برای استخراج رمز ارز ها می‌ باشند. این دستگاه‌ ها برای استخراج رمز ارز ها، نیاز به ­مصرف برق زیاد داشته و تولید گرما و صدای زیاد می‌ کند.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

انواع دستگاه های استخراج رمز ارز

دستگاه های استخراج رمز ارز غیر مجاز

از عمده موانع و چالش­ های استفاده از دستگاه های استخراج (ماینر ها) رمز ارز غیر مجاز در ایران، علاوه­ بر مجوز های مختلف که باید از مراجع قانونی آن کسب شود، بحث انرژی است. دستگاه های استخراج رمز ارز مصرف بالای انرژی برق دارند و این مصرف انرژی بدون هماهنگی با سازمان­ های درگیر تولید آن، می­ تواند برای اقتصاد و منابع انرژی کشور زیان­ بار باشد.

طبق «تصويب­ نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» مجوز های ارائه شده برای استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز، شامل بند هایی در مورد نوع و شکل استفاده از برق مصرفی که طبق معمول از نوع برق صادراتی و با تعرفه­ های در این محدوده می­ باشد، است. همچنین در روند اعطای یک مجوز به دستگاه استخراج رمز ارز نیز سازمان مربوطه مجاز به اطلاع­ رسانی به شرکت­ های زیر مجموعه برق مانند: توزیع و نیروگاه­ ها می­ باشد.

پس رعایت یک فرآیند قانونی، مشخص، الزامی است که بدون طی­ کردن آن، در عمل هیچ امکانی برای استخراج وجود نخواهد داشت و هر عمل خلاف این روال تخلف از قانون و دستگاه و فعالیت در حوزه استخراج رمز ارز ها غیر مجاز است.

البته استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز بدون مجوز رواج زیادی دارد و طمع برخی سود جویان در مورد بهره­ برداری از انرژی رایگان و همچنین عدم تمکین به­ قوانین سبب می­ شود که دستگاه های استخراج بسیاری در سطح کشور بدون مجوز و کاملا غیر قانونی کار کنند.

جرم جعل

دستگاه استخراج رمز ارز مجاز

چنانچه ذکر شد، استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز های غیر قانونی در کشور برخی موارد به دلیل نقص قانون یا برخی موارد به دلیل عدم وجود قانون، بسیار رایج است. با توجه به تلاش حاکمیت برای حفظ انرژی برق در روز های بی ­آبی و بحران­ های طبیعی، مقابله با به­ کار گیری این دستگاه ها بیشتر شده است و به ­صورت دقیق در همین نقطه مزیت استفاده از ماینر های قانونی بیشتر جلب توجه می­ کند.

البته لازم به ذکر است که؛ مشکلات اخذ مجوز در یک چهارچوب کاغذ بازی، با اوضاع پیش آمده در زمینه کمبود انرژی، دستگاه های استخراج مجاز یک امکان بسیار ارزشمند محسوب می­ گردد.

تفاوت میان دستگاه های مجاز و غیر مجاز استخراج رمز ارز

  • در صورت شناسایی دستگاه استخراج رمز ارز قانونی توسط مراجع ذی‌ ربط، دستگاه استخراج رمز ارز مصادره و توقیف نخواهد شد و مشمول جریمه نمی‌ شود.
  • دستگاه های استخراج رمز ارز دارای مجوز علاوه­ بر ثبت در سامانه­ های ارگان­ های انرژی باید در سامانه­ های مالیاتی و وزارت صمت نیز قید شوند. موضوعی که می­ تواند از میزان درآمد و سود مورد انتظار اشخاص کم کند، ولی یک راه کسب درآمد پایدار و قابل اعتماد خواهد بود که هیچ چالشی آن را تهدید نمی­ کند، در حالی­ که این موضوع در موارد غیر قانونی در عمل تهدید بزرگی محسوب می­ شود و ممکن است که سبب یک جریمه بزرگ، پایانکار و از بین رفتن تمامی سود مالی زیاد است.
  • دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز دارای کد های مخصوص استعلام از وزارت صنعت مدن و تجارت هستند و امکان انجام کلاهبرداری در آن ها بسیار کم است. پس یکی دیگر از ویژگی­ های دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز، قابلیت اعتماد است، چون این دستگاه ها بطور کامل شناسنامه­ دار بوده و قابل جعل نیستند.
  • ارزش دستگاه های استخراج رمز ارز مجاز در مقابل دستگاه های غیر قانونی بلا اثر است. این موضوع به دلیل امکان خرید و فروش آزاد و البته مجوزی که به صورت قانونی برای آن کسب شده است.
  • امکان خروج راحت از بازار استخراج با فروش تجهیزات بدون تحمیل ضرر و زیان، در حالی­ که در صورت فعالیت غیر قانونی با چالش­ های بسیاری در فروش قطعات و اعتماد به مشتریان و سایر موارد مشابه روبرو خواهید بود.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

جرائم مرتبط با استخراج غیر مجاز رمز ارز و مجازات های آن ها

جرائم مرتبط با استخراج رمز ارز غیر مجاز به شرح ذیل عبارتند از؛

جرم اقدام به استفاده از خدمات اداره برق بدون دریافت انشعاب قانونی

طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غير مجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هر شخصی بدون دریافت انشعاب قانونی برق اقدام به استفاده غیر مجاز از خدمات اداره برق برای تولید رمز ارز نماید، به ­مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛

  1. الزام به ­پرداخت بهای خدمات مصرفی،
  2. محکومیت به جبران خسارت و سایر حقوق تضییع شده مربوطه،
  3. محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال) در خصوص مصارف خانگی،
  4. محکومیت به پرداخت 1 تا 2 برابر بهای خدمات مصرفی، در مصارف غیر خانگی،
  5. در صورت تکرار حسب مورد محکومیت به پرداخت حداکثر جریمه نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال) و قطع انشعاب به مدت 3 ‌ماه تا 6 ماه است.

نکته: مبناي محاسبه جريمه ها بالاترين نرخ تعرفه می باشد.

نکته: منظور از استفاده غیر مجاز از خدمات اداره برق؛ استخراج فرآورده‌ های پردازشی رمز نگاری شده رمز ارز ها، بدون اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است.

جرم استفاده غیر مجاز با داشتن انشعاب قانونی برق

طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غير مجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هر شخصی علی­رغم داشتن انشعاب قانونی برق، اقدام به استفاده غیر مجاز از خدمات اداره برق برای تولید رمز ارز نماید، به ­مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛

  • الزام به­ پرداخت بهای خدمات مصرفی،
  • محکومیت به جبران خسارت و سایر حقوق تضییع شده مربوطه،
  • محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (جزای نقدی بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال) در خصوص مصارف خانگی،
  • محکومیت به پرداخت 1 تا 2 برابر بهای خدمات مصرفی، در مصارف غیر خانگی،
  • در صورت تکرار حسب مورد محکومیت به حداکثر جریمه نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال) و قطع انشعاب به مدت 3 ‌ماه تا 6 ماه است.
دادسرای جرایم اقتصادی

نکته: مبنای محاسبه جريمه ها بالاترين نرخ تعرفه می­­ باشد.

نکته: منظور از استفاده غیر مجاز از خدمات اداره برق؛ استخراج فرآورده‌ های پردازشی رمز نگاری شده رمز ارز ها، بدون اخذ مجوز از وزارت صنعت معدن و تجارت مجاز است.

جرم اخلال در عملکرد دستگاه‌ های اندازه‌ گیری مصرف برق

طبق قانون مجازات استفاده كنندگان غير مجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396، هر شخصی به ­هر طریق اقدام به هر ­نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه‌ های اندازه‌ گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به ­نحوی ­که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی گردد، به مجازات های ذیل محکوم خواهد شد که عبارتند از؛

  • الزام به اعاده وضع به حال سابق،
  • محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
  • محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
  • محکومیت به پرداخت جزای نقدی تعزیری درجه 6 (بیش از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال).

جرم اخلال در عملکرد دستگاه‌ های اندازه‌ گیری مصرف برق توسط مامور یا ماموران دستگاه های ذی­ ربط

در مواردی كه مامور یا ماموران دستگاه های ذی­ ربط به­ هر طریق اقدام به هر­ نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه‌ های اندازه‌ گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به ­نحوی ­که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی گردد، مرتکب یا مرتکبان به­ مجازات های ذیل محکوم خواهند شد که عبارتند از؛

  • الزام به اعاده وضع به حال سابق،
  • محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
  • محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
  • محکومیت به پرداخت حداکثر جزای نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال).

جرم اخلال در عملکرد دستگاه‌ های اندازه‌ گیری مصرف برق به صورت سازمان­ يافته

در مواردی كه هر شخص به­ هر طریق اقدام به هر­ نوع تصرف یا تغییری در وضعیت دستگاه‌ های اندازه‌ گیری برق و یا شبکه برقی نماید، به ­نحوی ­که منجر به اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی به صورت سازمان­ يافته گردد، مرتکب یا مرتکبان به ­مجازات های ذیل محکوم خواهند شد که عبارتند از؛

  • الزام به اعاده وضع به حال سابق،
  • محکومیت به پرداخت بهای خدمات مصرفی،
  • محکومیت به جبران خسارت وارده و سایر حقوق تضییع شده،
  • محکومیت به پرداخت حداکثر جزای نقدی تعزیری درجه 6 (80 میلیون ریال).

جرم تخريب يا تحريق يا از كار انداختن در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن بدون اخلال در نظم و امنیت عمومی

هر كس در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن و دستگاه های توليد و توزيع و انتقال برق كه به هزينه يا سرمايه دولت يا با سرمايه مشترک دولت و‌ بخش غير دولتی يا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ايجاد شده، مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كار انداختن يا هر نوع خرابكاری ديگر ‌شود، بدون آنكه منظور او اخلال در نظم و امنيت عمومی باشد به مجازات حبس تعزیری درجه از 3 تا 10 سال محكوم خواهد شد.

جرم تخريب يا تحريق يا از كار انداختن در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن به ­منظور اخلال در نظم و امنيت جامعه و مقابله با حكومت اسلامی

هر كس در وسايل و تاسيسات برق و متعلقات مربوط به آن و دستگاه های توليد و توزيع و انتقال برق كه به هزينه يا سرمايه دولت يا با سرمايه مشترک دولت و ‌بخش غير دولتی يا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ايجاد شده، مرتكب تخريب يا ايجاد حريق يا از كار انداختن يا هر نوع خرابكاری ديگر به­ منظور اخلال در نظم و امنيت جامعه و مقابله با حكومت اسلامی گردد، مجازات محارب را خواهد داشت.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم استخراج غیر مجاز رمز ارز و جرائم ناشی از آن

طبق «مصوبه مقررات تامین برق مراکز استخراج رمز ارز ها مورخ 1397 وزیر نیرو» به تخلف جرائم در حوزه استخراج رمز ارز ها طبق «قانون مجازات استفاده کنندگان غیر مجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز مصوب 1396» رسیدگی می­ شود که مرجع صالح دادگاه­ های کیفری دو می­ باشد.

جرائم مرتبط با دستگاه های استخراج رمز ارز و مجازات های آن ها

جرائم مرتبط با دستگاه های استخراج رمز ارز غیر مجاز به شرح ذیل عبارتند از؛

جرم قاچاق، حمل و نگهداری دستگاه‌ های استخراج رمز ارز

طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، در صورت ارتکاب به قاچاق، حمل و نگهداری دستگاه‌ های استخراج رمز ارز، به مجازات های ذیل محکوم می‌ گردد که عبارتند از؛

  • ضبط دستگاه‌ های استخراج رمز ارز.
  • محکومیت به پرداخت جریمه نقدی معادل 1 تا 3 برابر ارزش دستگاه‌ های استخراج رمز ارز.
آیا فعالیت صندوق قرض الحسنه مهر غیر قانونی است؟

جرم قاچاق حرفه­ ای دستگاه‌ های استخراج رمز ارز

طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاقچی حرفه­ ای دستگاه‌ های استخراج رمز ارز علاوه بر مجازات های حبس به شرح ذیل به مجازات محکوم می­ شوند؛

  • ضبط دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق،
  • محکومیت به پرداخت ­حداکثر جزای نقدی،
  • محکومیت به 74 ضربه شلاق تعزیری،
  •  محکومیت به مجازات حبس 91 روز تا 6 ماه حبس برای دستگاه‌ های استخراج رمز ارز با ارزش تا 1 میلیارد ریال،
  • محکومیت به مجازات بیش از 6 ماه تا 2 سال برای دستگاه‌ های استخراج رمز ارز با ارزش بیش از 1 میلیارد ریال.

جرم نگهداری‌، عرضه‌ یا فروش‌ دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق‌ توسط واحد‌ های صنفی

طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نگهداری‌، عرضه‌ یا فروش‌ دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق‌ حسب مورد توسط واحد‌ های صنفی تخلف محسوب و مرتکب علاوه­ بر ضبط کالا به شرح ذیل جریمه می‌ شود؛

  • الف‌) مرتبه‌ اول – جریمه‌ نقدی‌ معادل‌ 2 برابر ارزش دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق،
  • ب‌) مرتبه‌ دوم – جریمه‌ نقدی‌ معادل‌ 4 برابر ارزش دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق،
  • ج‌) مرتبه‌ سوم – جریمه‌ نقدی‌ معادل‌ 6 ‌برابر ارزش دستگاه‌ های استخراج رمز ارز قاچاق و نصب‌ پارچه‌ یا تابلو بر سر در محل‌ کسب‌ به ‌عنوان‌ متخلف ‌صنفی‌ و تعطیل‌ محل‌ کسب‌ به‌ مدت‌ 6 ‌ماه‌.

مرجع صالح برای رسیدگی به جرم قاچاق دستگاه استخراج غیر مجاز رمز ارز و جرائم ناشی از آن

طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رسیدگی به جرائم قاچاق، قاچاق سازمان‌ یافته، قاچاق حرفه‏‌ ای دستگاه های استخراج رمز ارز که مجازات آن حبس یا انفصال از خدمات دولتی باشد، در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است.

البته یکی دیگر از مراجع صالح که در حوزه تخلف ناشی از دستگاه های استخراج رمز ارز ها فعالیت می­ کند، سازمان تعزیرات حکومتی می­ باشد که حدود صلاحیت آن را «تصويب­ نامه در خصوص دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) مصوب 1399» مشخص نموده است و تخلف دارندگان دستگاه های استخراج رمز ارز (ماينر) نسبت به اعلام و ثبت دستگاه ها و پرداخت حقوق و عوارض دولتی مرتبط با آن اقدام نمايند، رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.

همانطور که ملاحظه نمودید، پرونده‌ های ارزی پیچیدگی­ های زیادی دارند. با بهره‌ گیری از وکلای با تجربه‌ و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان می­ توانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی (پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه دعاوی ارزی، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود، با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می­ نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهد شد و از این بابت خیالتان راحت خواهد بود.

جهت دریافت مشاوره با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس های 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9

تلفن‌ های تماس ثابت موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
انجام مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرائم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معروف ترین وکیل کیفری تهران
وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معتبر ترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدیدنظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (10 امتیاز)

2 دیدگاه

  • سلام و وقت بخیر، من از یک کانال تگرام با یک سری افراد آشنا شدم و مبلغ 2000 هزار دلار پول رو به حساب یک شماره شبایی که بهم دادن از بانک صادرات واریز کردم یک سری پیام ها هم برام اومد ولی الان نزدیک به 2 هفته اس که کسی جوابم رو نمییده . میخواستم بدونم امکان داره کلاهبرداری باشه ؟ من چطور میتونم شکاییت کنم؟

    • سلام وقت شما بخیر
      با توجه به اینکه، به نظر وعده های پوچ و توخالی ماهیت این اقدام را تشکیل داده، طرح شکایت کلاهبرداری اجتباب ناپذیر است. پیش از طرح شکایت با اظهارنامه طرف مقابل را مطلع سازید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *