خروج فرزند از کشور

خروج فرزند از کشور

خروج فرزند از کشور


امروز با موضوع خروج فرزند از کشور با شما هستیم.

در این مقاله به بررسی ممانعت از خروج فرزند از کشور و راه های اعتراض به ممانعت، توسط هر یک از والدین پرداخته می‌شود.

ولایت و حضانت فرزند در خروج فرزند از کشور، به چه نحو است؟
خروج فرزند از کشور به چه نحو است؟ شرط صدور تامین در مورد خروج فرزند از کشور چیست؟
دستور موقت در مورد خروج فرزند از کشور به چه نحو است؟
شرایط ممانعت از خروج فرزند از کشور، چگونه می‌باشد؟
وکیل متخصص خانواده کیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

پاسخ همه این سوالات در همین مقاله موجود است، با ما همراه باشید.

ممانعت از خروج فرزند از کشور از نگاه قانون

ممانعت از خروج فرزند از کشور، حق ولی قهری (پدر و جد پدری) است که با درخواست انجام می‌شود.

در دورانی که زن و شوهر در کنار یکدیگر زندگی مشترک خود را ادامه نمی‌دهند، یا اینکه انگیزه ای برای ادامه ی آن ندارند و اقدام به طلاق (جدایی) می‌کنند، ممکن است دارای فرزند یا فرزندانی باشند که برای سرپرستی و حضانت آنان هیچ کسی جز خود آن‌ها قانونا و طبیعتا صالح و توانا نخواهد بود.

بعد از روشن شدن تکلیف ملاقات و حق طرف مقابل در دیدن فرزند خود، زمان و موعد ملاقات و نحوه و مکان ملاقات در دادگاه مشخص می‌شود و این در صورتی است که طرفین بر نحوه ی ملاقات با یکدیگر تراضی (توافق) نکرده باشند.(۱۱۷۴ق.م.)

بدیهی است شخصی که حق ملاقات فرزند را دارد نمی‌تواند فرزند را از شخصی که دارای حق حضانت و سرپرستی می‌باشد، بدون اجازه ی او دور نماید. همچنین در مورد شخصی که حق حضانت فرزند را دارد، نمی‌تواند شخص دارای حق ملاقات را از دیدن فرزند محروم نماید.

قوی ترین وکیل طلاق توافقی تهران

ولایت و حضانت فرزند

فرزند، تا زمان رسیدن به سن قانونی مورد نظر، تحت سرپرستی و حضانت ولی خود می باشد، از آنجایی که در مورد فرزند، غالبا ولی قهری او شامل پدر و جد پدری، مسئول و سرپرست او می‌باشد.

در مورد فرزند حق ولایت دارد و هر گونه تصمیمی که در امور مالی و غیر مالی وی توسط ولی قهری گرفته می‌شود، با توجه به قانون، فرض می‌گردد که بر اساس غبطه و مصلحت او انجام می‌شود و اثبات خلاف ان به عهده ی شخصی است که از اعمال ولایت ولی قهری بر فرزند، ضرر و زیان می‌بیند و یا بر خلاف مصلحت فرزند می‌باشد.

اجازه خروج از کشور

با توجه به اینکه اختیار ولی قهری در مورد فرزند به طور مطلق می‌باشد، یکی از این موارد، تصمیم گیری ولی وی در مورد خروج از کشور می‌باشد. همان طور که در قانون تصریح شده است، طرفین در مورد ملاقات طفل نباید بدون هماهنگی با طرف مقابل محل اقامت فرزند را تغییر دهند.

در صورتی که ولی قهری بخواهد فرزند را از کشور خارج کند با توجه به اختیار وی، نمی‌تواند اقدام به چنین عملی کند، چرا که موجب ضایع شدن حق کسی که حق ملاقات وی را دارد می‌گردد.

در این مورد تفاوتی نمی‌کند که شخصی حضانت فرزند را به عهده می‌گیرد، مادر یا پدر و یا جد پدری و یا قیم یا ولی او باشد.

شرط خروج فرزند از کشور

ولی فرزند، امین (امانت دار) و قیم (سرپرست) او محسوب می‌شود و در مورد امور مختلف او می‌تواند تصمیماتی که به صلاح فرزند باشد، اتخاذ نماید. یکی از تصمیماتی که ولی فرزند می‌تواند در مورد او اتخاذ کند، تصمیم خروج از کشور است.

ثبت واقعه ولادت

بر خلاف سایر تصمیم گیری در سایر موارد، دارای محدودیت های قانونی خاص خود می باشد، چرا که ممکن است شخصی از جمله مادر یا پدر و یا جد پدری و یا هر شخص دیگری که به حکم قانون، دارای حق حضانت نسبت به فرزند نیستند.

این حق از آنان سلب گردیده است، دارای حقوق دیگر از جمله حق ملاقات در مواعد (موعد و زمان) و مکان‌های مشخص باشند که این مورد می‌تواند باعث تضییع حقوق ایشان گردد و در نتیجه نمی‌توان فرزند صغیر یا مجنون (دیوانه) را بدون رضایت آن‌ها از کشور خارج کرد.

وکیل متخصص ملاقات با فرزند

ولی با این وجود در مورد نگه داری و سرپرستی فرزند قاعده ای وجود دارد که دادگاه تحت شرایطی می‌تواند حقوق اشخاص مزبور را نادیده بگیرد.

با توجه به اینکه دادگاه در مورد تصمیماتی که در مورد فرزند گرفته می‌شود باید مصلحت و غبطه ی (مصلحت) فرزند را در نظر بگیرد.

در صورتی که خروج فرزند از کشور را به نفع و مطابق با مصلحت او بداند، بر اساس قاعده‌ی لا ضرر (هر گونه ضرر دیدن و ضرر رساندن در اسلام ممنوع است)، می‌تواند حکم و مجوز به خروج فرزند از کشور دهد و در ضمن آن حقوق اشخاصی را که حق ملاقات دارند را در نظر بگیرد.

شرط صدور تامین در مورد خروج فرزند از کشور

صدور قرار تامین خواسته یکی از مهم ترین قرارهای تامینی است که دادگاه بنا به درخواست ذی نفع و در صورت تحقق شرایط و مطابقت ان با مواردگفته شده در قانون، قرار را صادر می کند و به ان ترتیب اثر می‌دهد.

جلوگیری از ملاقات فرزند

در نتیجه‌ی آن مالی متعلق به طرف مقابل دعوی را تا روشن شدن و صدور رای قطعی توقیف می کند، تا اگر خوانده که متعهد به انجام عملی است، از انجام ان خودداری کرد به وسیله ی اموال توقیف شده حقوق خود را استیفا (استفاده) نماید و از محل آن خسارات وارده جبران گردد.

حق داشتن وکیل در دادسرا

اگر مصلحت و غبطه ی فرزند صغیر یا مجنون به جهت خروج از کشور برای دادگاه محرز و معلوم گردد، می‌تواند ضمن صدور مجوز برای خروج فرزند از کشور، در صورتی که ذی نفع (کسی که حق ملاقات دارد) درخواست نماید تضمین و یا تامینی مناسب جهت بازگشت فرزند صغیر یا مجنون به کشور، از ولی و یا سرپرست او اخذ شود.

دستور موقت در مورد خروج فرزند از کشور

دستور موقت، قرار تامینی دیگری است و برای انجام اموری که اقدام در مورد آن‌ها فوریت دارد و در صورت عدم عملکرد و یا دیر کرد در انجام آن موجب تضییع احتمالی حقوق ذی نفع می‌گردد، کاربرد دارد.
در صورتی که دلایل خواهان برای صدور دستور موقت کامل و مناسب باشد در نتیجه دادگاه اقدام به صدور آن می‌کند که بعد از آن ممکن است مبتنی بر انجام فعل یا ترک فعل و توقیف مالی باشد.

نکته

خروج فرزند از کشور توسط ولی و سرپرست قانونی او در صورتی که اشخاص ذی نفع حق ملاقات او را داشته باشند باید به حکم و اجازه ی دادگاه و رضایت آن‌ها باشد. در غیر این صورت هر گاه ولی بدون مجوز دادگاه و یا تسلیم تامین به دادگاه اقدام به خروج فرزند از کشور نماید.

وکیل در زعفرانیه

در این صورت ذی نفع (کسی که حق ملاقات دارد) می‌تواند با درخواست و اخذ دستور موقت از دادگاه، مانع خروج فرزند از کشور شود تا در این مورد دادگاه تصمیم‌گیری و رای صادر کند.

شرایط ممانعت از خروج فرزند

به عنوان اصل در قانون امکان خروج فرزند از کشور وجود ندارد، بنابراین ولی و سرپرست حتی اگر ولی قهری فرزند صغیر یا مجنون باشد، نمی‌تواند فرزند را از کشور خارج نماید و اشخاص ذی نفع در صورتی که اجازه ندهند می‌توانند مانع خروج فرزند از کشور گردند.

اگر مادر و یا ولی فرزند مجنون و یا صغیر اجازه ی خروج ندهد و یا دادگاه خروج فرزند را بنا بر مصلحت و غبطه ی فرزند نداند امکان خروج برای او از کشور نخواهد بود.

ابطال گواهینامه اختراع

موسسه حقوقی بین‌المللی مهر پارسیان تحت سرپرستی جناب آقای دکتر محمدرضا مهری به عنوان بهترین وکیل در زمینه امور خانواده و حقوق فرزند و دعوی ممانعت از خروج فرزند از کشور همراه با تیم وکلای تخصصی اقدام به مشاوره و قبول دعاوی می کند. جهت تنظیم وقت مشاوره با شماره‌های موسسه تماس حاصل فرمایید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (دکتر محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – دکتر محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی دکتر محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (29 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *